Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte što je rekao

Kostelić EKSKLUZIVNO: Olimpijske igre su poseban motiv

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić tjedan provodi na Sljemenu gdje odrađuje dio proljetnih priprema. U utorak je trebao obaviti 11. operaciju desnog koljena, ali je odgođena za sredinu svibnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sljemenskog treninga, otkrio nam u kakvom je stanju koljeno, što čekuje od operacije i čemu se nada na Olimpijskim igarama u Sočiju.

''Zaključili smo da je koljeno u dosta dobrom stanju da podnese još ove proljetne treninge'', rekao je Ivica Kostelić.

Opreracija desnog koljena odgođena je za 14. svibnja. Koljeno boli, ali u granicama normale. Ako se stanje pogorša, pod nož će i ranije. Zahvat bi mu trebao znatno olakšati život sljedeće sezone.

''Manje muke nego ove zadnje dvije godine to je sasvim sigurno. Mislim da i u nekim disciplinama nedostatak fleksije koljena utječe na kvalitetu skijanja'', izjavio je Kostelić.

I s takvim koljenom sezonu je, uz žestoku konkurenciju, završio kao peti skijaš svijeta. Treći u slalomu i prvi u kombinaciji. Zadovoljan je sezonom koja je imala crnu perspektivu.

''Hvala bogu da sam mogao izdržati do kraja. Ponosan sam sigurno na ukupni poredak, na slalomski poredak, na sva ova postolja i dvije pobjede. To me sve učinilo sretnim'', rekao je Kostelić.

Olimpijske igre u Sočiju velika su motivacija za sljedeću sezonu, ali svi će planovi i očekivanja ovisiti o koljenu.

''Olimpijske igre su poseban motiv i poseban događaj u slijedećoj sezoni. Svi ti snovi, želje i tako dalje ovise o tome koliko će biti uspješna rehabilitacija. Treba uložiti svu snagu sada u taj dio i onda, naravno, u povratak kondicije i skijaške treninge na jesen, a onda ćemo razmišljati dalje'', objasnio je Ivica.

Sljedeća stanica je austrijski glečer pa operacija u Švicarskoj. Nakon zahvata, na skije će ponovno tek u kolovozu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider