FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Hrvači konsternirani

'Kod nas nema prodaje mečeva i klađenja pa nas treba izbaciti?'

Nakon najave Međunarodnog olimpijskog odbora da bi hrvanje moglo ispasti iz porodice olimpijskih sportova počevši od Igara 2020., reagirali su priopćenjem za javnost hrvatski hrvači braća Neven i Nenad Žugaj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

>> Sramota MOO-a: Izbacit će hrvanje s Olimpijskih igara?

''Trenutno smo na pripremama u olimpijskom kampu u Mađarskoj s još dosta reprezentacija. Treneri i hrvači su još u nevjerici jer je ovo po nama dosta neozbiljna odluka. Ovime bi se uništila tradicija i olimpizam sporta koji je prisutan na svim olimpijskim igrama. Toliko nam je to nezamislivo kao i da su, primjera radi, izbacili gimnastiku, boks ili atletiku. Hrvanje je sport od kojeg se ne živi nego za kojeg se živi.

Hrvači znaju da se financijski neće osigurati do kraja života stoga je to sport koji živi za olimpijske igre, za nešto velebno u životu, a to je da postaneš olimpijac ili osvajač olimpijske medalje. U hrvanju nema predaje ni prodaje mečeva, kladionica, onaj tko ulazi na strunjaču ne kalkulira i želi pobijediti. Mislimo da je danas takvih istinskih sportova malo i da bi hrvanje trebalo biti primjer olimpijskog sporta, a ne da uopće raspravljamo o ovome.

Ova, nadamo se ne konačna odluka, utjecala bi dosta na hrvački svijet, trenere, hrvače i nas osobno, to je ujedno degradacija i udarac hrvanju. Nažalost dosta je kriva i svjetska federacija koja je čestim izmjenama pravila udaljavala gledatelje i nedovoljno promovirala hrvanje“, zaključili su u emotivnom priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider