Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliko priznanje

Kljaković Gašpić u jedriličarskoj eliti klase Zvijezda

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić, osvajač srebrne medalje u klasi Finn na nedavno završenom SP-u u Santanderu, nastupit će na finalu Star Sailors League, što će se održati od 3. do 7. prosinca u Nassauu na Bahamima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se o pozivnom natjecanju na brodovima klase Zvijezda na kojem će nastupiti samo odabrani, svjetske jedriličarske zvijezde, osvajači odličja s najvećih natjecanja.

"Poziv sam zaslužio upravo svjetskim srebrom u Španjolskoj. Organizatori biraju dvadesetak skipera koji imaju ime i prezime te dobre rezultate u olimpijskim klasama", rekao je Ivan Kljaković Gašpić koji se u Splitu priprema za nastup na Bahamima, gdje će mu partner biti Ante Šitić, te za finale Svjetskog kupa u Abu Dhabiju.

"Najveće ime na Bahamima bit će Brazilac Robert Scheidt, jedan od najboljih i najtrofejnijih jedriličara svih vremena s više od 120 trofeja. Dolazi Šveđanin Fredrik Loof, olimpijski pobjednik iz Londona, a najavljen je Gilles Scott, svjetski prvak iz Santadera u klasi Finn, ujedno i novi član britanske kampanje za America’s Cup. Bit će još mnogo bivših i sadašnjih osvajača medalja, prava jedriličarska Liga prvaka, a ni nagradni fond nije loš", rekao je Kljaković Gašpić predstavljajući najveće konkurente u Nassau, gdje će ukupan nagradni fond biti za jedrenje ogromnih 200.000 američkih dolara, od čega će pobjedniku pripasti 40.000 USD.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider