Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Kingsi srušili Chicago, Anaheim izgubio treću doma u četiri dana

Aktualni prvaci NHL lige, hokejaši Los Angelesa, u noći s ponedjeljka na utorak su ostvarili veliku pobjedu, te su čikaški led napustili s pobjedom 5-4. Pala je tako najbolja momčad u aktualnoj sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chicagu je to bio tek četvrti poraz sezone unutar 60 minuta igre, a nije se činilo tijekom posljednje trećine da će takvo što dogoditi. Vodio je Chicago pogotkom Jonathana Toewsa početkom zadnje trećine s 4-3. No, dvanaest minuta prije kraja je izjednačio Tyler Toffoli, a samo minutu i pol prije kraja je Slovenac Kopitar sjajno pronašao Dustina Browna koji je poentirao za pobjedu Kingsa. Za Kopitara je to bila jubilarna dvadeseta asistencija ove sezone.

Na tom je ogledu postignuto čak devet pogodaka, no još je vatrenije bilo u Dallasu gdje je Minnesota slavila 7-4. Sada se već može govoriti o ozbiljnom nizu Minnesote, jer je ovo bila šesta uzastopna pobjeda te momčadi.

Dallas je vodio 1-0, 2-1 i 3-2, a posljednji je kontakt imao početkom zadnje trećine (4-4). No, onda je uslijedio uragan gostiju pri čemu je najveći nered napravio Zach Parise s dva pogotka i jednom asistencijom. Apsolutno vrijedi zabilježiti da je i u ovom ogledu pogodak postigao neuništivi igrač Dallasa Jaromir Jagr, svoj četrnaesti ove sezone.

Ne samo da je te večeri pao Chicago, najbolja momčad lige i Zapada, već i druga momčad Zapadne konferencije - Anaheim. San Jose je slavio na tom gostovanju s 5-3. Za Anaheim je to bio treći domaći poraz unutar samo četiri dana. Prije ovog ogleda Anaheim je dva puta padao protiv Detroita koji je u ponedjeljak navečer slavio i kod Phoenixa 3-2.

Na dvije su utakmice odlučivali penali, a u oba slučaja su spretniji bili domaći igrači i dobili s identičnih 3-2. Boston je tako pobijedio Toronto, dok je na isti način Ottawa bila bolja od New Jerseyja. (TS)

NHL liga, ponedjeljak:

Boston - Toronto 3-2, penali

Ottawa - New Jersey 3-2, penali

Chicago - Los Angeles 4-5

Nashville - Edmonton 3-2

Dallas - Minnesota 4-7

Anaheim - San Jose 3-5

Phoenix - Detroit 2-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider