Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Treća zaredom

Medveščak slavio i pred svojim navijačima: Zlatni gol Morrissonna!

Za treću ovosezonsku utakmicu Medvjedi su morali raditi prekovremeno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom trećem ovosezonskom nastupu, a prvom na domaćem ledu u Domu sportova, hokejaši Medveščaka nisu uspjeli u 60 minuta doći do pobjede, ali su u produžetku svladali Soči s 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) i uzeli dva nova boda.

Utakmica još nije ni počela, a Medveščakovi navijači imali su razloga za gromoglasan pljesak kojim su pozdravili zlatne hrvatske olimpijce Josipa Glasnovića i Valenta Sinkovića. Olimpijski pobjednik u trapu dobio je priliku podbaciti pločicu na početku prve domaće utakmice Medveščaka u njegovoj četvrtoj
KHL sezoni
, a stariji član zlatnog, bratskog dvojca na parića smjestio se na VIP tribinu, s koje je Medvjede došao bodriti i premijer Tihomir Orešković u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Dvije gostujuće pobjede u Togliattiju i Kazanju, u dvoranama u kojima Medvjedi do ove sezone nisu imali uspjeha, vidljivo su utjecale na moral momčadi Gordieja Dwyera, koja je u prvom nastupu pred svojim navijačima od prve sekunde počela jurišati prema vratima Dmitrija Šikina. Nizale su se prilike, ali Glumac, Bolduc i Hedberg nisu uspjeli poslati pločicu u mrežu.

Projektil Genowaya za preokret Medvjeda

Ono što nije uspjelo Medvjedima, u 8. minuti je napravio Ilja Krikunov, kad su gosti imali igrača više, zbog isključenja Gorana Bezine, a vratar Danny Taylor nije uspio zaustaviti njegov snažan i precizan udarac iz zgloba. Pogodak nije obeshrabrio domaću momčad, koja je nastavila opasno prijetiti gostujućem vrataru. Šikin se proslavio u završnici prve trećine, kad je nogom obranio udarac Gilberta Brulea, kojem je Bobby Butler nakon sjajnog prodora priredio priliku iz koje je teško bilo ne postići pogodak.

Pred oba gola je nastavilo sijevati i početkom druge trećine, a Taylor i Barulin izašli su kao pobjednici iz dvoboja 'jedan na jedan' sa Skačkovom, odnosno Butlerom. Ipak, u 23. minuti Šikin je kapitulirao. Nije uspio zaustaviti udarac Marka Katica, starosjedioca u Brlogu, kojemu je pripala čast postizanja prvog pogotka Medveščaka ovoj sezoni, a prvi je zatresao mrežu i u Domu sportova.

U 28. minuti Medvjedi su poveli kad je iznenadni projektil iz palice Colbyja Genowaya završio u rašljama Šikinova gola. Hokejaši Sočija pokazali su u Zagrebu kako njihove dvije uvodne pobjede imaju podlogu u kvalitetnoj momčadi, napadački vrlo kreativnoj. Srećom, Medveščakova vrata ponovno je sjajno čuvao Danny Taylor, što je bilo iznimno važno, jer Dwyerova momčad i dalje muku muči sa sudačkim kriterijem pa su i na ovoj utakmici Medvjedi zaradili 28 kaznenih minuta, gotovo dvostruko više od suparnika (16).

Soči izjednačio s dva igrača više

Tako su gosti u 47. minuti do izjednačujućeg pogotka stigli kad su imali dva igrača više na ledu. Ben Maxwell je s par metara pogodio gornji desni kut vrata, do tog trenutka gotovo nesavladivog Taylora. To je ostao jedini pogodak u zadnjoj trećini, iako je Medveščak u posljednje dvije minute opsjedao vrata Sočija, ali su Šikin i gostujuća obrana zaustavili sve pokušaje.

Soči je i na trećem gostovanju u Zagrebu odigrao 2:2 u regularnom dijelu te tako još jednom osvojio bod. Povijest se treći put ponovila, jer je domaća momčad osvojila dodatni bod u produžetku, kad su momčadi bile sa po četiri klizača na ledu. To je iskoristio hitri Edwin Hedberg koji se probio po lijevoj strani, proslijedio pločicu do McMillana, a ovaj do Shaonnea Morrisonna koji je svladao Šipkina za nastavak pobjedničkog niza zagrebačkih oklopnika.

U srijedu 31. kolovoza u Dom sportova stiže Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, a igrači Medveščaka su svojom predstavom protiv Sočija ispisali najbolju moguću pozivnicu ljubiteljima hokeja da ispune zagrebački ledeni hram.

MEDVEŠČAK - SOČI 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 5500.

Strijelci: 0:1 Krikunov (8) - PP1, 1:1 Katic (23), 2:1 Genoway (28), 2:2 Maxwell (47) - PP2, 3:2 Morrisonn (63)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider