Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pobjeda za kraj 2015.

VIDEO Čudesan Badnjak u Ledenoj: Medvjedi slavili u neviđenoj atmosferi

Medveščak u čudesnoj atmosferi slavio protiv Dinama iz Minska i zadržao nadu u doigravanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka svladali su Dinamo iz Minska s 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) pobjedničkim pogotkom Brulea u produžetku, u utakmici 45. kola KHL-a odigranoj u četvrtak u zagrebačkom Domu sportova.

Bjelorusi su poveli u 10. minuti, kad je Andrej Kaljužnjij presjekao jedno dodavanja u obrambenoj trećini Medveščaka i preciznim udarcem u gornji desni kut svladao Dannyja Taylora. Pet minuta poslije Medveščak je izjednačio preko skandinavske veze. Šveđanin Edwin Hedberg je bio asistent, a Danac Patrick Bjorkstrand strijelac koji je svojim pogotkom pokrenuo "Teddy Bear Toss", humantiranu akciju u kojoj su navijači Medveščaka pobacali plišane igračke na led, koje će biti donirane "Malom domu", dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži.

U drugoj trećini ponovno su gosti prvi postigli pogodak, a strijelac je bio bivši igrač Medveščaka Ryan Vesce, kad je domaća momčad bila s igračem manje na ledu. Gosti iz Minska završili su drugi dio vodstvom 2-1 koje su držali do 46. minute. Tada je Finac Tuukka Mantyla uspio proći kroz obranu bjeloruske momčadi i asistirati Čehu Tomašu Mertlu za njegov deveti pogodak u sezoni, kojim je Medveščak izjednačio na 2-2, što je bio konačan rezultat regularnog dijela.

U prvoj minuti produžetka, nakon samo 53 sekunde igre, Gilbert Brule uspio je pokupiti jedan odbijeni pak i uz dosta sreće svladati gostujućeg vratara Jeffa Glassa.

Medveščak se 'čistom' pobjedom mogao izjednačiti s Dinamom po broju bodova, ali i uz dvije utakmice više od Bjelorusa. Dinamo Minsk se izborenim bodom zadržao na osmom mjestu Zapadne konferencije sa 63 boda iz 43 utakmice, dok je Medveščak na 9. mjestu sa 61 bodom iz 45 nastupa.

Od preostalih 15 utakmica u regularnom dijelu sezone, hokejaši Medveščaka će čak 12 puta gostovati, a samo tri dvoboja odigrati pred svojim navijačima u Domu sportova: 4. siječnja će ugostiti finski Jokerit, 8. siječnja moskovski Spartak, a 16. siječnja moskovski Dinamo. Preostale dvije utakmice u ovoj kalendarskoj godini 'medvjedi' će odigrati u gostima: 28. prosinca protiv Traktora u Čeljabinsku, a 30. prosinca protiv Neftehimika u Nižnjekamsku.

MEDVEŠČAK - DINAMO MINSK 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja: 4692.
Strijelci: 0-1 Kaljužnjij (10), 1-1 Bjorkstrand (15), 1-2 Vesce (23), 2-2 Mertl (46), 3-2 Brule (61)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider