Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
osvojen bod

Medveščak upisao novi poraz: Finci bolji u produžetku!

Hokejaši Medveščaka upisali su novi, četvrti uzastopni poraz u KHL ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka doživjeli su poraz na gostovanju u Helsinkiju, gdje ih je domaći Jokerit svladao s 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) u produžetku. Medveščaku je to četvrti uzastopni poraz, ali u ovom su, za razliku od prethodna tri na domaćem ledu, 'medvjedi' barem uspjeli osvojiti bod.

Gymer je doveo Jokerit u vodstvo u 5. minuti, ali već u sljedećoj je Mark Katić postigao izjednačujući pogodak, svoj peti u ovoj sezoni. Nakon samo 30 sekundi igre u drugoj trećini, kad je isticala kazna Tomašu Mertlu, Kanađanin Alexandre Bolduc pobjegao je u kontranapad i doveo Medveščak u vodstvo.

No, Medveščakova obrana nije dugo izdržala. U 25. minuti Jormakka je izjednačio na 2-2, a deset minuta poslije Huhtala je ponovno doveo domaće u vodstvo.

U 50. minuti Bobby Butler je preciznim udarcem iz srca napadačke trećine svladao vratara Jokerita i izjednačio na 3-3, što je bio i konačan rezultat nakon 60 minuta.

U posljednjoj minuti produžetka, 43 sekunde prije kraja, Medveščak je ostao s igračem manje. Situaciju "4 na 3" iskoristio je Lajunen i donio dodatni bod Jokeritu.

Medveščak je nakon 39 odigranih utakmica došao do 45 bodova, što ga svrstava na 11. mjesto Zapadne konferencije KHL-a i sve je dalje od ulaska u doigravanje.

Sljedeću utakmicu u Kontinentalnoj hokejskoj ligi zagrebačka će momčad odigrati u četvrtak (18.30 sati), a gostovat će kod Dinama u Rigi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider