Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Reakcije nakon Bring kupa

Kauboji ostavili loš dojam u Norveškoj: 'Ne moramo se brinuti kad dođe ono pravo'

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je pripremni turnir s jakim Norvežanima, Francuzima i Dancima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na jedinom turniru uoči Europskog prvenstva, Kauboji nisu ostavili dobar dojam, no prema reakcijama iz rukometnog okruženja, nema razloga za paniku.

Sredinom siječnja Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu kojemu će domaćin biti Danska. Iako je do Eura još dva mjeseca, igra Kauboja u Oslu bila je loša. Tri utakmice: pobjeda protiv Norveške, porazi od Danske i Francuske.

"Imamo jedan disbalans među igračima koji igraju 60 minuta i onima koji nemaju minutažu. I to se vidjelo i osjetilo u našoj igri, nismo mogli razviti ritam, nismo mogli razviti čvrstinu, onakvu kakvu imamo. I to su stvari na koje sam još prije okupljanja upozoravao", izjavio je izbornik Goluža.

Razlog za paniku ne vidi niti legendarni hrvatski reprezentativac Zlatko Saračević, danas pomoćni trener Zagreba.

"Ne moramo se brinuti kad budu prave utakmice, ovo je ipak jedan pripremni turnir gdje nitko nije pokazivao puno, a svi su došli s dva treninga, tako da ja ne bi to gledao tako tragično", rekao je Saračević.

Igrački kadar nije potpun. Na okupljanje između Božića i Nove godine bit će pozvano 20-tak igrača.

"Trebamo se skoncentrirati, trebamo poraditi na sebi, a ja sam optimist. U svakom slučaju, bit će potrebni zdravi igrači", objasnio je hrvatski izbornik.

"Činjenica je da mi imamo izvrsnu reprezentaciju, da imamo jako dobre igrače, imamo složenu reprezentaciju, svi su iskusni, svi su prošli sva natjecanja", izjavio je Saračević.

Europsko prvenstvo bit će prvo veliko natjecanje za hrvatske sportaše u sljedećoj godini. Iako je izbornik Goluža kao glavni cilj naveo plasman na svjetsku smotru, poznato je da je europsko zlato bolna točka rukometne reprezentacije. To je jedina zlatna medalja koja im nedostaje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider