Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni Škof dotukao Obrvana

Katar i Slovenija prvi četvrtfinalisti: Makedonija blizu, ali daleko

Domaćin Katar i Slovenija prve su dvije reprezentacije koje su izborile nastup u četvrtfinalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva za rukometaše, Katar je u osmini finala svladao Austriju sa 27-25 (13-14), dok je Slovenija bila bolja od Makedonije sa 30-28 (16-15).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najefikasniji u reprezentaciji Katara bili su Žarko Marković s osam, Rafael Capote sa sedam, te Bertrand Roine s pet golova, dok su u reprezentaciji Austrije najbolji bili Robert Wagner s osam i Viktor Szilagy s četiri pogotka. Katar će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - Egipat.

Slovenija je protiv Makedonije tijekom čitavog susreta bila u laganoj prednosti, a junak pobjede bio je 37-godišnji vratar Gorazd Škof koji je uspio obraniti čak četiri sedmerca, te bi se svaki put kada bi Makedonci zaprijetili istaknuo nekom sjajnom obranom. Dragan Gajić s devet, te Jure Dolenec i Sebastian Skupe sa po pet golova bili su najefikasniji u sastavu Slovenije, dok su Makedoniju predvodili Kiril Lazarov i Goce Georgievski sa po sedam pogodaka. Slovenija će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv boljeg iz dvoboja Francuska - Argentina.

Hrvatska će svoj susret osmine finala protiv Brazila igrati od 19 sati, a pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Švedska - Poljska koji je na programu u ponedjeljak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider