Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Senzacija ide dalje

Katar srušio i Poljsku i ušao u finale, Hrvatska protiv Danske!

Katar je senzacionalno izborio finale Svjetskog prvenstva u rukometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katar je pobijedio Poljsku 31:29 i plasirao se u finale Svjetskog prvenstva!

Domaćini smotre najboljih rukometaša svijeta vodili su praktički od prve do zadnje minute i osigurali najmanje srebro, čemu se prije početka vjerojatno nije nadao ni sam Valero Rivera ni njegovi igrači...

Uz malu pomoć sudaca i zahvaljujući odličnom vrataru Danijelu Šariću Katarani su postali prva reprezentacija izvan Europe koja je izborila ulazak u finale rukometnih svjetskih prvenstava. U dosadašnja 23 izdanja sve medalje osvojile su reprezentacije sa Starog kontinenta.

Sudački poguranac Kataru i izgubljeni Poljaci

Poljaci su vodili samo u prvih 20-ak minuta igre, ali veliki broj dvojbenih sudačkih odluka zadržao je Katarane u igri, a nakon što su domaći preuzeli kontrolu rezultata nervozni Poljaci se više nisu uspjeli vratiti. Za pobjedu protiv domaćina Poljacima je trebao iznimno raspoloženi vratar, ali Slawomir Szmal to ovoga petka nije bio.

Rafael Capote i Kamalaldin Mallash sa po šest, te Žarko Marković i Mahmoud Hassab Alla sa po pet golova bili su najefikasniji kod Katara, dok su Michal Jurecki s osam i Mariusz Jurkiewicz sa šest pogodaka predvodili Poljake.

Hrvatska - Danska u subotu u 17:15

U razigravanju od petog do osmog mjesta Danska je pobijedila Sloveniju 36:33 te će se u subotu igrati protiv naše reprezentacije za peto mjesto. Najefikasniji u sastavu danske bio je Lasse Swan sa 13 golova, dok je Dragan Gajić zabio 12 pogodaka za Sloveniju.

Hrvatska i Danska igrat će u subotu od 17:15, dok će Njemačka i Slovenija igrati za sedmo mjesto od 14:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider