Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tijesna pobjeda

Karlović slavio u dva 'tie-breaka': 'Baby Federer mora pojesti još puno žganaca'

Ivo Karlović, hrvatski teniski veteran koji će uskoro napuniti 34 godine, pobijedio je u 1. kolu zagrebačkog dvoranskog ATP turnira u Domu sportova 21-godišnjeg Bugarina Grigora Dimitrova 7-6(3), 7-6(3)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom međusobnom ogledu između Karlovića, trenutno tek 130. tenisača na ATP ljestvici i mladog Bugarina, koji je 40. igrač svjetskog poretka, a mnogi ga po stilu igre uspoređuju s Rogerom Federerom, gledatelji nisu vidjeli niti jednu break-loptu. Karlovićeva pobjeda je potpuno zaslužena, jer je više pokazao tokom meča, te je oba tie-breaka odigrao vrlo dominantno. U prvom je konstantno držao svoj servis, te je napravio dva mini-breaka, za 4-2 i 7-3, dok je u drugom poveo sa 6-0, a onda si je dopustio luksuz gubitka jednog poena na svom servisu i još dva na protivničkom prije nego je realizirao četvrtu meč-loptu.

Karlović je odlično servirao, zabio je 18 asova (Dimitrov 10), te je ispustio samo 10 poena u cijelom meču na svom servisu. Osvojio ih je dvostruko više na suparnikovom. Osim servisom, Karlović je bio jako zadovoljan i sa svojim forhendom.

''Baby Federer mora pojesti još puno žganaca'', našalio se Karlović i nadodao:

''Dobro se osjećam i zato dobro igram. Nevjerojatno je da nikad nisam uspio doći dalje od četvrtfinala. Nadam se da sam ispucao sve bolesti i da sad mogu uživati u tenisu.''

Na Zagreb Indoorsu je 208 centimetara visoki Zagrepčanin stigao tek do prve pobjede ove sezone. S obzirom na prikazanu igru protiv Dimitrova, sedmog nositelja turnira, valja očekivati puno bolje rezultate u nastavku sezone. Karlović je redoviti sudionik ovog turnira, na kojem je triput igrao u četvrtfinalu, računajući i prošlu godinu, kada je izgubio u vrlo tijesnom meču od kasnijeg pobjednika, Rusa Mihaila Južnija.

U 2. kolu će Karlović igrati protiv pobjednika ogleda između našeg Ivana Dodiga i Nijemca Benjamina Beckera.

Marin Čilić, dvostruki pobjednik Zagreb Indoorsa i prvi nositelj turnira, saznao je da će u 2. kolu igrati protiv Slovenca Grege Žemlje, 60. tenisača svijeta s kojim se još nije sastao. Čilić je u 1. kolu slobodan, dok je Žemlja pobijedio Srbina Ilju Bozoljca 6-7(5), 7-6(4), 6-2.

Ranije u utorak poraze u 1. kolu pretrpjeli su Nikola Mektić od Nizozemca Igora Sijslinga 6-4, 6-2, te Mate Pavić od Nijemca Philippa Petzschnera 7-5, 6-2.

Kasnije će još zaigrati Filip Veger protiv Čeha Lukaša Rosola. (TS)

ATP Zagreb, 1. kolo:

Žemlja – Bozoljac 6-7(5), 7-6(4), 6-2

Kavčič – Bedene 6-7(5), 6-3, 6-3

Sijsling - Mektić 6-4, 6-2

Karlović – Dimitrov (7) 7-6(3), 7-6(3)

Devvarman - Berrer 0-6, 7-6(6), 4-1, predaja Berrera

Kližan (5) - Viola 4-6, 7-6(6), 6-1

Petzschner – Pavić 7-5, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider