Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stara boljka Medvjeda

Kanadski Hrvat žestoko napao Medveščak preko uglednog Washington Posta

Bivši vratar Medveščaka Mark Dekanich i dalje nije dobio zaostale plaće koje mu duguje zagrebački klub iz KHL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priča o Medveščakovim dugovanjima svojim bivšim igračima opet je u fokusu javnosti. I to ne samo one vezane za KHL. Čak i ugledni Washington Post piše o slučaju Marka Dekanicha, kanadskog Hrvata koji neće po dobrom pamtiti klub iz domovine njegovog oca. Čak je ovog proljeća branio i za hrvatsku reprezentaciju, ali sumnjamo da će se vratiti...

Podsjetimo, Medveščak je ostao dužan dio plaća nekolicini hokejaša koji su prošle godine nosili plavi dres u KHL-u. Slično je bilo i s nekim igračima koji su za Medvjede igrali u EBEL ligi, pa su putem društvenih mreža javno prozivali klub zbog neisplate plaća. Na to je upozorio i predsjednik Sindikata igrača Andrej Kovaljenko koji je kao najveći problem označio baš hrvatskog predstavnika uz Slovan iz Bratislave.

To svakako nije dobro za klubove koji bi i sljedeće sezone htjeli igrati drugu najjaču ligu na svijetu. KHL ne želi da se u svijetu hokeja percipira kao liga u kojoj klubovi ne isplaćuju plaće svojim igračima. Takve stvari se više neće smjeti događati ukoliko Medveščak želi i dalje biti u europskoj eliti.

Sigurno da im nije pomogao ni najnoviji istup Marka Dekanicha, koji je već dao intervjue za Yahoo.com i američku agenciju AP. Sada o njegovom slučaju piše Alex Prewitt, koji za ugledni Washington Post prati NHL klub iz američke metropole, Capitalse.

''Ne želim biti onaj tko traži svoju plaću putem društvenih mreža. Kada su počeli dovoditi nove igrače ovog ljeta jednostavno mi je prekipjelo, jer nisu isplatili barem 15 igrača iz prošle sezone. S obzirom da su ignorirali svaki moj e-mail, pažnju sam morao skrenuti putem društvenih mreža'', prenosi Dekanicheve riječi Washington Post.

''Oni su lažljivci'', oštar je bio Dekanich.

Dekanich je boravio u Washingtonu na probi u Capitalsima, a spomenuti novinar piše kako do četvrtka popodne nije dobio ono što mu u Zagrebu duguju. Sada ponovo traži angažman u SAD-u gdje je izgradio ime, ali ponuda još nema.

Spomenuta američka novinska agencija Associated Press pokrenula je malu lavinu u američkim medijima koji očito guštaju u problemima KHL-a. Čak 28 hokejaša se ukupno požalilo na neisplatu plaća i to nije problem vezan isključivo za Medveščak. Nažalost, stalne priče o neisplati plaća pojedinim hokejašima malo su narušile sliku kluba posljednjih godina i to je trenutno  jedan od najvećih izazova s kojima se bore čelnici Medveščaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider