Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Emocije na vrhuncu

Kanađanin oduševljen Ledenom: 'Čuo sam priče, ali ovo još nisam doživio'

Medveščak je upisao svoju prvu ovosezonsku pobjedu, u Ledenoj je slavio sa 5:2 protiv Sjeverstalja.

Prva domaća utakmica Medveščaka u novoj sezoni bila je jako važna zbog bodova za kojima su čeznuli nakon četiri gostujuća poraza. Navijači su dali Medvjedima krila, a Medvjedi navijačima pobjedu 5:2, ali i nezaboravan uvod u domaću KHL sezonu.

Naime, prije samog početka utakmice na video zidu izmijenila su se dva filma. Jedan kao uvod u drugu Medveščakovu KHL sezonu, a drugi kao uvod u Letangov oproštaj od igračke karijere i kapetanske uloge, da bi se nakon toga svima u dvorani obratio Alan Letang te predao kapetansku vrpcu Andrewu Murrayu.

''Za početak želio bih pohvaliti klub zbog onog što su napravili za Alana Letanga. Napravili su fantastičan posao'', rekao je trener Chuck Weber i te zatim se osvrnuvši na prvu pobjedu u 2014./2015.

'Ponosan na dečke'

''Veliki ključ pobjede bili su naši specijalni timovi koji su odradili odličan posao. U posljednjoj trećini smo malo zastali, ali to je u ljudskoj prirodi. Teško je u ovoj ligi osvojiti bodove, to sam shvatio na gostovanjima. Ponosan sam na dečke kako su odigrali ovu utakmicu i kako su reagirali, a hranili su ih navijači svojim navijanjem.''

Iako su u susret krenuli s dvominutnim kaznama Martina St. Pierra u 2. i Anthonya Stewarta u 4., u 8. minuti su Medvjedi već imali 1:0 zahvaljujući Martinu St. Pierru, da bi u 18. Nathan Perkovich povisio na 2:0. U prvoj trećini Sjeverstalj je skupio više udaraca na gol, 11:6, ali Brusta nije mogao slomiti. Čistio je sve ispred mreže.

''Najvažnije je da smo pobijedili. Igrali smo dobro kao momčad'', rekao je Perkovich usput se osvrnuvši na svoj ovosezonski prvijenac:

''Lijepo je zabiti. Prošlo je već dosta dugo vremena otkako sam posljednji put zabio. Bilo je to na početku prošle sezone. U ovih par utakmica imao sam nekoliko puta priliku da zabijem, ali ova je bila daleko najbolja. Za gol su zaslužni i moji suigrači u liniji.''

Medvjedi su u drugoj trećini nastavili ono što su počeli u prvoj. Nizanje golova u mreži Jakuba Štepaneka. Prvo je u 23. iz powerplaya bio točan branič Mark Katic, da bi u 34. Pascal Pelletier povisio na četiri gola razlike. Ipak, minutu i 48 sekundi prije kraja druge dionice Sjeverstalj je smanjio na 4:1. Naime, sudac je dosudio kazneni udarac u korist Sjeverstalja kojeg je uspješno izveo Anatolij Nikoncev.

''Znali smo da moramo otpočetka igrati čvrsto, pogotovo pred našim navijačima. Zadovoljni smo kako smo odigrali. Igrali smo svih 60 minuta. Nakon prve trećine trener nam je rekao da smo dobro odigrali prvih 20, ali da imamo još 40 za odigrati. Najvažnije je to što smo igrali trećinu po trećinu, a i vjerojatno smo se već priviknuli jedni na druge kao i na ovu brzu ligu. No, sada ovu pobjedu moramo staviti po strani i fokusirati se na novog suparnika koji nas očekuje već u utorak'', izjavio je St. Pierre.

'Atmosfera je fantastična'

Razigrani Medvjedi u 43. su već potvrdili prva tri boda u svojoj drugoj KHL sezoni golom kapetana Andrewa Murraya. Gosti su 11 sekundi kasnije smanjili razliku na -3, ali više od toga im igrači Medveščaka nisu dopustili.

''Atmosfera je bila fantastična. Nikada nisam ništa slično doživio. Čuo sam priče bivših igrača o navijačima Medveščaka, ali tek kada si na ledu i kada to sam iskusiš na koži, shvatiš kolika su podrška momčadi. Uistinu su šesti igrač na ledu'', oduševljeno je prokomentirao St. Pierre.

Strijelac prvog Medveščakovog pogotka Martin St. Pierre proglašen je najboljim igračem utakmice od strane medija.

Osim hokeja i pobjede Medveščaka, cijela večer je imala i humanitarnu stranu. Naime navijači su prikupili više punih kutija školskog pribora za školarce iz Gunje. Akcija prikupljanja školskog pribora se nastavlja i na sljedećoj utakmici koju Medveščak igra protiv Torpeda iz Njižnjeg Novgoroda sutra (utorak, 16.9.) u 20 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider