Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ogled za prvo mjesto

Kanađani deklasirali Austriju, Finci lakoćom sredili Norvešku

Kanadski hokejaši, branitelji naslova iz Vancouvera, ostvarili su i drugu pobjedu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 2. kolu skupine B Kanađani su u dvorani Boljšoj deklasirali Austriju sa 6-0. Nedorasli Austrijanci nisu imali nikakve šanse protiv olimpijskih pobjednika koji su svih šest golova zabili u prve dvije trećine. Pritom je trostruki strijelac bio napadač Los Angelesa Jeff Carter, a sve je pogotke postigao u drugoj dionici. Osim njega, zabijali su i Drew Doughty, Shea Weber i Ryan Getzlaf.

U trećem će kolu Kanada u dvoboju protiv Finske odlučivati o prvom mjestu u skupini koje izravno vodi u četvrtfinale. U petak su Finci u Šajba Areni lakoćom sredili Norvešku sa 6-1, a prvi je pogodak na utakmici zabio 43-godišnji Teemu Selänne kojem su ovo šeste olimpijske igre u karijeri. Dva je gola za Finsku zabio napadač Phoenixa Lauri Korpikoski, a po jedan su dodali Jori Lehtera, Olli Jokinen i Olli Määttä. Za Norvešku je jedini strijelac bio Per-Age Skroder. (TS) 

ZOI, hokej na ledu, 2. kolo:

Skupina B

Kanada - Austrija 6-0

Finska - Norveška 6-1

Redoslijed: 1. Finska 6, 2. Kanada 6, 3. Norveška 0, 4. Austrija 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider