Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi ga tražili

Pronađen čovjek koji je šokirao sportski svijet: Prenoćio u sobi kod supruge

Američki biciklist Christopher Horner (41), najstariji pobjednik utrke iz serije Grand Toura, nije netragom nestao iz hotela u kojem ga je posjetila Španjolska antidopinška agencija (AEA), već je došlo do nesporazuma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Christopher Horner je samo dan nakon povijesnog podviga i osvajanja biciklističke utrke Vuelte trebao biti testiran na doping u hotelu u kojem je prijavljen. Međutim, kada je AEA u ponedjeljak ujutro stigla do njegove sobe, u njoj je zatekla samo drugog vozača njegove momčadi RadioShacka, te se odmah posumnjalo na to da je Horner nešto skrivio.

>> Ovo je nevjerojatno: 'Djedica' ispisao povijest!

Međutim, momčad pobjednika Vuelte objasnila je u priopćenju za javnost da Horner nije nestao već da je prenoćio sa svojom suprugom u drugom hotelu, te da je o tome na vrijeme obavijestio američku antidopinšku organizaciju (USADA), koja je naručila dopinšku kontrolu od svojih španjolskih kolega. Kako piše AS, USADA prati Hornera već jedno vrijeme.

"RadioShack želi razjasniti situaciju vezanu za navodno izbjegavanje dopinškog testa Chrisa Hornera. On je USADA-u na vrijeme obavijestio o svojoj lokaciji, novoj hotelskoj sobi i broju na koji ga se može dobiti, te je za to primio i potvrdni e-mail. Španjolska antidopinška organizacija je pogriješila u lokaciji, te se pojavila u pogrešnom hotelu.", stoji u pripćenju za javnost.

Hornerov prekršaj, bez obzira na to skrivao on nešto ili ne, vrlo je ozbiljan jer biciklisti, kao i mnogi drugi sportaši, moraju točno prijaviti gdje će se nalaziti u svakom trenutku. Za vrijeme utrke organizatori su odgovorni za smještaj biciklista, ali čim je Vuelta završila, momčadi su preuzele brigu o tome.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider