Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ipak tužan kraj

Junak dana Tour de Francea: Cancellara vozio sa slomljenim kralješcima

Jedan od najuspješnijih biciklista svoje generacije, Švicarac Fabian Cancellara (Trek) morao je odustati od daljnjeg nastupa na ovogodišnjem "Tour de Franceu" zbog loma dva kralješka koje je zadobio u velikom padu 50-ak kilometara prije cilja treće etape vožene u ponedjeljak (Antwerpen - Huy)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cancellara je treću etapu započeo u žutoj majici vodećeg u ukupnom redoslijedu, te se našao na tlu u masovnom padu kojega je svojom neopreznošću prouzrokovao francuski vozač William Bonnet. Zbog brojnih ozlijeđenih vozača utrka je bila neutralizirana na 15-ak minuta kako bi se mogla pružiti medicinska pomoć stradalim vozačima.

Nesvjestan težine svojih ozljeda, Cancellara je nastavio utrku i preostalih 50-ak km do cilja odvezao sa slomljenim kralješcima u donjem dijelu leđa, te je ciljem prošao sa 11:43 minuta zaostatka za pobjednikom, Španjolcem Joaquinom Rodriguezom.

No, nakon posjeta lokalnoj bolnici, Cancellara je morao odustati od daljnjeg nastupa.

U velikom padu osim Cancellare i Bonneta stradali su još i Australci Simon Gerrans i Michael Matthews, Nizozemac Tom Doumoulin, te Rus Aleksandar Kozončuk koji su morali odustati od ovogodišnjeg "Toura".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider