Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Savršeni učinak

Jug u finalu razbio Mladost i treću godinu zaredom osvojio Jadransku ligu

Dubrovčani su potvrdili da su u regionalnim okvirima svijet za sebe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Juga pobjednici su Jadranske regionalne lige nakon što su u velikom finalu u Dubrovniku slavili protiv zagrebačke Mladosti s 15:8 (4:1, 4:2, 3:3, 4:2) te veliku sezonu okončali sa svih 20 pobjeda: 18 u ligaškom dijelu i dvije na Final Fouru.

Dubrovčani su očekivano stigli do naslova pobjednika, već nakon dvije četvrtine bilo je 8:3 za jugaše i bazen u Gružu već tada je mogao slaviti naslov.

Loren Fatović i Lorenzo Renzuto su zabili po četiri gola, Maro Joković dva, dok su se u strijelce kod pobjednika upisali Luka Lončar, Xavi Garcia, Viktor Rašović, Nikola Pavličević i Luka Stahor.

Kod Mladosti je tri gola postigao Pavo Marković, dva Andrija Bašić, a po jedan Cosmin Radu, Fran Paškvalin i Lovre Miloš.

Jug je u svih dosadašnjih deset izdanja lige bili u finalu, a ovo im je četvrti naslov te treći zaredom. Ovu ligu je triput osvajalo riječko Primorje, dvaput je pobjednik Jadran iz Herceg Novog, a jednom talijanski Pro Recco.

Prvi naslov u ženskoj konkurenciji osvojile su vaterpolistkinje Mladosti koje su u finalu s 12:11 pobijedile Crvenu zvezdu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider