Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slijedi - Zvezda!

Jug u finalu Lige prvaka: Iščupali pobjedu nad Partizanom u Beogradu!

Vaterpolisti dubrovačkog Juga plasirali su se u finale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom polufinalu završnog turnira Jug je na Banjici svladao Partizan 8:7 (1:2, 1:2, 3:2, 2:2). Dubrovčani će u subotu juriti svoj četvrti naslov prvaka Europe, protiv Crvene zvezde koja je u drugom polufinalu bila bolja od Barcelonete s 9:5.

U dosta nervoznoj utakmici, gdje su domaćina nosili odlični vratar Soro (10 obrana) i navijači (više od 2000), Jug je teže od očekivanog slavio i zakoračio u samu završnicu.

Janović je otvorio utakmicu na Jugov mlin, a početkom druge četvrtfine Bušlje donosi Dubrovčanima dva gola prednosti. Taj višak Jug je održavao sve do ulaska u zadnju četvrtinu kada Partizan uz lagani poguranac talijansko-rumunjskog sudačkog para golom Ćuka stiže do 6:6.

Međutim, tada je Aleksandar Ivović pokazao zbog čega ga smatraju najkompletnijim svjetskim vaterpolistom. U situaciji kada je isticao napad Juga, crnogorski as je uputio pravi projektil i s više od 10 metara matirao Sora za vodstvo Juga 7:6.

Još jedan Crnogorac u redovima Juga, Nikola Janović, iz peterca je digao na 8:6 tri minute prije kraja, a do konca susreta tek je Rackov uspio unijeti dašak neizvjesnosti pogotkom za 7:8.

U redovima Juga Bošković i Janović postigli su po dva pogotka, a vrlo dobar je na vratima bio Marko Bijač s osam obrana. Na drugoj strani, uz već spomenutog Soru, bolji od ostalih s dva gola bio je Dušan Mandić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider