Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dubrovčani slave

Jug prekinuo pobjedonosni niz Primorja

Jug je pobijedio Primorje 10:8 u finalu hrvatskog Kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti dubrovačkog Jug CO pobijedili su u nedelju u bazenu na Višnjiku u finalu hrvatskog Kupa momčad riječkog Primorja EB sa 10-8 (3-3, 1-0, 2-1, 4-4) i po deseti put osvojili naslov pobjednika Kupa, a prvi nakon šest godina.

Pobjedom nad aktualnim prvakom Hrvatske i prošlogodišnjim osvajačem Kupa odabranici trenera Vjekoslava Kobešćaka prekinuli su pobjedonosni niz riječkih vaterpolista koji su posljednje tri godine suvereno osvajali Kup i koji se mogu pohvaliti da u klupskim vitrinama imaju četiri pokala pobjednika Kupa.

U utakmici dvije ponajbolje hrvatske i europske vaterpolske momčadi pobjednik je odlučen 1,30 sekundi prije kraja kada je kod vodstva Juga od 8-7 Primorje propustilo idealnu priogodu da izjednači rezultat, a isključeni Petar Muslim nije po pravilu napustio igralište pa je protiv riječke momčadi dosuđen peterac kojeg je u vodsto od 9-7 pretvorio najefikasniji igrač uzakmice Brazilac Filipe Perrone. Do kraja utakmice golove su još postigli Lončar za Jug, a Radu za Primorje ali to nije moglo promijeniti situaciju u bazenu.

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su uz sjajnog Peronea i prvi centar brazilske reprezentacije Josip Vrljić ,te vratar Maro Bijač koji je sakupio 10 obrana. Ništa slabiji nie bio ni vratar Primorja Frano Vičan koji je imao samo obranu manje, ali Riječani nisu imali igrača koji bi donio preokret jer je Radu svoja dva pogotka postigao u posljednjoj četvrtini.

 

Susret je odigran u bazenu na Višnjiku, a sudili su pred 800 gledatelja Prančić iz Splita i Štampalija iz Šibenika.

JUG CO: Biač (10 obrana), Macan, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone 5 (1), Benić, Obradović, Popadić, Vrljić 3.

PRIMORJE EB: Vićan (9 obrana) Burić , Radu 2 , Krapić, Peroš, Vukičević , Muslim 2, Petrović , Dedović 1, Echenricqe 1, Vrlić, Bošković, Šetkaq 2, Jelo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider