Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez iznenađenja

Jug i Primorje u finalu Kupa, Sandro Sukno najbolji hrvatski vaterpolist

U finalu ovosezonskog izdanja vaterpolskog Kupa Hrvatske igrat će Primorje i Jug, što je očekivani rasplet subotnjih polufinalnih susreta na zadarskom bazenu Višnjik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su splitski Jadran sa 12-5 (3-1, 3-1, 2-0, 4-3). Kod Juga najbolji su bili Joković i Perrone sa po 3 gola.

Riječko Primorje EB je u drugoj polufinalnoj utakmici svladalo splitski Mornar BS sa 21-5 (6-2, 3-1, 6-2, 6-0) . U redovima Primorja istaknuli su se Buljubašić sa 4 i Echenique sa 3 pogotka.

Finale se igra u nedjelju s početkom u 16:15.

Poslije polufinalnih ogleda, brojni vaterpolisti, vaterpolski djelatnici i prijatelji vaterpola okupili su se u subotu u restoranu Maestral hotela Borik na tradicionalnoj Noći hrvatskog vaterpola na kojoj je Sandro Sukno, drugu godinu za redom, proglašen najboljim vaterpolistom Hrvatske u 2015. godini.

Po ocjenama sedmorice bivših vaterpolista iz različitih generacija, koji su sudjelovali u ovogodišnjoj anketi Večernjeg lista, ponajbolji napadač svijeta, hrvatski reprezentativac i član talijanskog Pro Recca Sandro Sukno dobio je 47 od mogućih 49 bodova. Drugo mjesto pripalo je Josipu Paviću (Olympiakos) s 33, a treće Petru Muslimu (Primorje) s 28 glasova.

Izbor je načinio žiri u sastavu: Maro Balić (Dubrovnik), Hrvoje Hrestak (Zagreb), Damir Polić (Split), Ivan Asić (Rijeka), Renato Vrbičić (Šibenik), Zdeslav Vrdoljak (Split) i Vjekoslav Kobešćak (Dubrovnik/Zagreb), a po njihovim ocjenama najbolja močad godine je : Pavić, Burić, Sukno, Muslim, Obradović, Joković i Lončar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider