Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Vlašić odgovorio na prozivanje nakon 'Hanžeka'

Nakon što je Hrvatski zbor sportskih novinara jučer osudio ponašanje Joška Vlašića na Atletskom mitingu u Zagrebu ovog ponedjeljka, on je uzvratio priopćenjem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, jučer je HZSN napao Vlašića zbog toga što je navodno odgovoran što novinar Slišković nije mogao prisustvovati press konferenciji Blanke Vlašić nakon nastupa na 'Hanžeku'. Kao što smo u cijelosti prenijeli priopćenje HZSN-a, isto činimo i s odgovorom Joška Vlašića.

>> Stigla reakcija na incident Blankina oca na 'Hanžeku'

'Poštujem novinare. Posao im je težak, odgovoran i stresan. Uvijek im nastojim pomoći i stavljam im se na raspolaganju gotovo 24 sata. Naravno, kao i u svakom poslu postoje oni koji su u njega zalutali. Moje je ustavno pravo da ne surađujem s nekolicinom koji su po mojim kriterijima ispod ljudskih, etičkih i stručnih kapaciteta . Oni koji su učestalo bacali cjepanice pod kola koja se zovu Blanka Vlašić ne mogu ni participirati u vremenima kada se događaju lijepe stvari.

Oni koji su učestalo bacali cjepanice pod kola koja se zovu Blanka Vlašić ne mogu ni participirati u vremenima kada se događaju lijepe stvari.

Novinaru Hrvoju Sliškoviću nikada nisam uskratio pravo da bude na Blankinoj presici, mada on spada u one novinare za koje bi bilo bolje da prate neku druga društvena zbivanja. Dakle bio je prisutan, često postavljao pitanja i na njih dobivao odgovore.

Na proteklom 'Hanžeku' on nije imao ulogu novinara već moderatora za vrijeme presice. Njegov poslodavac je odredio da on to ne bude to u vrijeme kada je na pressici Blanka i njen tim. Manje je bitno koji su razlozi što je organizator-poslodavac tako odredio, ali je činjenica da bi i čovjeku bilo neugodno sjediti za stolom s ljudima koji ga ne poštuju i sa kojima nije u dobru. Novinar je pak mogao slobodno biti tu i ukoliko je htio obavljati novinarski posao.

Iz spomenute optužbe proizlazi nekoliko pitanja:

Kako će autori pisma kojim me optužuju, a sakrili su se iza HZSN-a, objasniti ostalim članovima da ne znaju osnovni novinarski kodeks - pitaj drugu stranu ili su pojedinci zloupotrijebili tu instituciji optuživši me bez ikakve prilike da ja kažem svoje.

Je li ovo nekom dobrodošla prilika da umanji vrijednost ovogodišnjeg natjecanja, miješajući dvije jasne stvari: posao akreditiranog novinara što novinar Slišković nije bio i honorarni posao koji mu je ponudio organizator i kojega je mogao prihvatiti ili odbiti.'

Nešto slično u svom je priopćenju napisala i direktorica mitinga Ivana Brkljačić. Ona također ističe kako 'Hrvoje Slišković nije bio akreditirani novinar na mitingu IAAF Grand Prix Zagreb 2009, nego voditelj Press ureda i jedan od moderatora na konferencijama za tisak za što je bio plaćen.'

Brkljačićka objašnjava kako je na toj press konferenciji došlo do izmjene moderatora te time 'Hrvoju Sliškoviću nije uskraćeno bilo koje novinarsko pravo niti mu je bilo zabranjeno prisustvovati navedenoj konferenciji za tisak.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider