Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Donosimo priopćenje

Joško Vlašić: Gospodine Čop, vi niste HOO i nemojte nam prijetiti

Nakon što je glavni tajnik HOO-a Josip Čop izjavio da će Blanki morati postaviti nekoliko pitanja ako ne ode na Olimpijske Igre, reagirao je Blankin otac Joško.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pismo u kojem odgovara Čopu donosimo vam u cijelosti:

"Glavni tajnik HOO-a Josip Čop javio se konačno, ali ne da bi nas priupitao kako zdravlje i pitao može li pomoći ili bar onako ljudski zaželjeti dobar ishod, već da bi priprijetio zbog eventualnog Blankinog neodlaska u London pitanjima, jer je HOO platio operaciju i imao trošak u olimpijskom ciklusu od 2008. naovamo.

Javio se sada, odabravši idealan trenutak, da bi hrabro stavio sol na ranu, da bi nas ponukao da dobro promislimo prije definitivnog otkaza Londona, jer valjda misli da su nam Olimpijske igre zadnja rupa na svirali pa eto, baš nas briga. Kao da smo ozljedu priželjkivali, a bakteriju namjerno utisnuli. Javio se sada, a godinu dana nije.

Pa gospodine Čop, u ovom olimpijskom periodu, dakle od 2008. Blanka je osvojila zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Berlinu 2009., srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Deagu 2011., europsko zlato u Barceloni 2010.,pobjednica je dijamantne lige 2011., preskočila je 208 cm, drugi rezultat ikad na svijetu, bila je izabrana za najbolju atletičarku svijeta i 2010. od svjetskog udruženja sportskih novinara proglašena je najboljom sportašicom svijeta, što ni jednom hrvatskom sportašu ni sportašici nikada nije pošlo za rukom. Jeste li ste u ovom ciklusu imali nekoga boljega?

U ranijim ciklusima tijekom posljednjih 12 godina Blanka je bila dvostruka svjetska juniorska prvakinja, prvakinja Mediterana, brončana, zlatna EP do 23, srebrena i dva puta zlatna na dvoranskim svjetskim prvenstvima, srebrena na OI u Pekingu, zlatna na Svjetskom prvenstvu u Osaki, dvocifrenom brojkom bivala pobjednica na natjecanjima Zlatne lige…

Za sve ove uspjehe trebalo je donositi na tisuće kvalitetnih odluka, a ni za jednu nismo pitali vas, glavni tajniče. Sada kada se dogodila infekcija, koja se može dogoditi i u najelitnijim zdravstvenim ustanovama, vi želite preispitati našu odluku o Blankinom liječenju.

Marketinški stručnjaci mogli bi i u novcu izračunati promociju koju je Blanka napravila za HOO i naravno za svoju voljenu Hrvatsku. Naravno da se radi o milijunima eura, a vi biste postavljali pitanje je li Blanka zaslužila da se po procjeni mnogih eminentnih stručnjaka operira u jednoj od najboljih klinika, koja je uspješno napravila na stotine baš takvih zahvata i baš na vrhunskim sportašima, i je li HOO trebao platiti tu operaciju?

HOO je jedan od naših bitnih stupova tijekom svih ovih godina, ali vi g. Čop niste HOO, a ovim ste još jednom potvrdili da ne znate nositi tako važnu funkciju." (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider