Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Blanka u Los Angelesu

Joško o Blanki: 'Kraj karijere je uvijek opcija'

Mnoge je iznenadilo priznanje Blankinog oca i trenera Joška Vlašića kako joj je nakon torinskog podbačaja rekao da se i ostavi atletike, ukoliko je to njezina želja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnoge je iznenadilo priznanje Blankinog oca i trenera Joška Vlašića kako joj je nakon torinskog podbačaja rekao da se i ostavi atletike, ukoliko je to njezina želja.

'Meni kao ocu je najvažnija moja kćer, njezino zdravlje, njezini osjećaji i zašto ne imati i jednu takvu opciju. Ako sve ovo na jednoj strani postane preveliki uteg da bi se nastavilo, zašto ne imat i takvu opciju ili neke druge opcije. Sve ovisi samo o njoj', rekao nam je njezin otac Josko Vlašić.

No Blanki, koja se u petak vraća iz Los Angelesa, mirovina nije ni na kraj pameti. Konačni plan priprema za ljetni dio sezone još nije donesen.

>> Blanka: Nakon prospavane noći nije mi lakše

'Sigurno da je ona tamo malo udaljena od svega ovoga što se u zadnje vrijeme u medijima provlači, ima vremena napretek da malo razmišlja o Torinu, o svemu onome što se desilo i sigurno da treba proć neko vrijeme da čovjek osjeti želju da bi krenuo nanovo u jedan novi ciklus.'

Na optužbe da je Blanka nastupala na previše mitinga u odnosu na ostale konkurentice, Joško odgovara da ga optužuju oni koji ne misle svojom glavom.

'Imala je 6 natjecanja prije ovoga i to je isto kao što je imala i Friedrich, koja je čak imala i i jedno natjecanje više, dakle to nije nešto neobično i govoriti o velikom broju natjecanja kao uzrok svega je sasvim bespredmetno.' oštar je bio Joško.

Joško ne smatra da je Blanki u Torinu nedostajalo motivacije jer je ona u svemu što radi perfekcionist.

'Ponekad i taj perfekcionizam može izazvati određenu autodestrukciju, jednostavno moraš dozvoliti da si samo čovjek i da ustvari u tom cijelom konceptu svega oko nje može doći i do nekih odstupanja od onog idealnog. Blanka se teško miri sa takvom činjenicom.' priznaje njezin otac.

Vjerujemo kako će atletska diva koja je na 42 natjecanja zaredom letjela preko 2 metra, brzo zaboraviti jedan kiks. Brzo će Blanka opet biti gladna pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider