Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pravi učenik

Jeste li ovo uopće mogli zamisliti? Usain Bolt priča ruski

Desetak dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Moskvi najbrži čovjek današnjice Usain Bolt počeo je učiti ruski jezik. Barem za potrebe reklame za svoga sponzora Pumu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U televizijskoj reklami jamajčanski atletičar nakon treninga ulazi u svlačionicu i u kazetofon stavlja kazetu s ruskim frazama koje mora ponoviti. Naučio je 27-godišnji sprinter osnovne rečenice poput "Zovem se Usain Bolt" ili "Dolazim s Jamajke", ali i neke puno zanimljivije, kao što su "Omiljena boja mi je zlatna", "Jesu li ostali dečki prošli ciljem" i "Možete li mi, molim vas, pričuvati medalje".

Svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara u Moskvi će imati okrnjenu konkurenciju. Branitelj naslova na stotki Yohan Blake je otkazao nastup zbog ozljede, a Amerikanac Tyson Gay je pao na doping-testu, baš kao i Asafa Powell koji, istini za volju, prije toga nije ni izborio mjesto u reprezentaciji na jamajčanskim kvalifikacijama.

Najveći bi konkurent stoga Boltu, barem na 100 metara, mogao biti dvostruki dopinški prevarant Justin Gatlin koji ga je ove godine pobijedio na mitingu u Rimu.

Svjetsko prvenstvo u Moskvi održat će se od 10. do 18. kolovoza na stadionu Lužniki.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider