Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Jedrenje: Kljaković Gašpić slavio u Svjetskom kupu

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić iz splitske Zente pobjednik je regate Svjetskog kupa, 'Semaine Olympique Francaise' u Hyeresu u klasi Finn, dok je Marin Mišura u istoj klasi zauzeo peto mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petu poziciju zauzela je i Tina Mihelić u Laser Radial, dok je Tonči Stipanović u Laseru regatu završio kao sedmi.

'Za razliku od cijelog tjedna danas je puhalo 17 do 20 čvorova, što su uvjeti koji meni ne odgovaraju, jer sam lakši od ostalih. Od samog starta sam znao da se trebam koncentrirati na Slovenca Vinčeca, koji me jedini mogao ugroziti za prvo mjesto,' kazao je Kljaković Gašpić te dodao:

Ponosan sam i sretan što sam odjedrio praktički bez greške od prvog do zadnjeg dana.

- Kljaković Gašpić
'U samom trenutku starta stajao sam blizu njega i cijelu prvu stranicu sam jedrio blizu njega. Na prvu oznaku sam došao 30-40 metara ispred Gašpera i tada je za njega sve krenulo nizbrdo. Ostali su ušli dosta ispred nas, ali to je bio i moj cilj, da držim Vinčeca što dalje od mogućnosti da mi napravi razliku. Ponosan sam i sretan što sam odjedrio praktički bez greške od prvog do zadnjeg dana.'

Vrlo dobar rezultat ostvario je i Mišura petim mjestom. 'Sve u svemu zadovoljan sam. Nakon što dugo nisam jedrio dvije sam regate završio u plovu za odličju, u Palmi osmi i ovdje peti, s tim što sam više od polovice regate jedrio s ukočenim leđima,' kazao je Marin.

U Laser Radialu Tina Mihelić iz splitskog Labuda je u finalnom plovu bila četvrta i u konačnici joj je pripalo odlično peto mjesto.

'U plov za odličja sam ušla kao šesta i cilj mi je bio popraviti se za to jedno mjesto, koliko sam imala prostora. Odlično sam startala, dobro vozila, ušla četvrta i završila peta. Mogu reći da sam zadovoljna s regatom, iako je moglo puno bolje, no na greškama se ući,' kritična je bila naša mlada kormilarka. Pobjednica regate je Amerikanka Anna Tunnicliffe.

Nažalost, Tonči Stipanović (Mornar, Split) u finalu za klasu Laser je danas diskvalificiran radi preuranjenog starta. Naš se jedriličar žalio na tu odluku sudaca, međutim njegov prosvjed je odbijen, pa je Stipanović zauzeo sedmo mjesto, a pobjednik regate je Britanac Paul Goodison.

Sljedeća regata Svjetskog kupa jedri se krajem svibnja u nizozemskom Medembliku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider