Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
idemo ivane

Jedrenje: Kljaković Gašpić poveo u finalu Svjetskog kupa!

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić vodeći je u redoslijedu klase Finn na finalu Svjetskog kupa u Abu Dhabiju, dok Tonči Stipanović zauzima šesto mjesto među laserašima nakon četiri plova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mala hrvatska ekspedicija na finalu Svjetskog kupa sasvim se dobro se nosi s velikom vrućinom u Abu Dhabiju i napreduje u redoslijedu. Ivan Kljaković Gašpić ostvario je dvije pobjede ispred višestrukog svjetskog prvaka Britanca Edwarda Wrighta, pretendenta broj jedan na zlato iduće godine u Rio de Janeiru na Olimpijskim igrama, što je razlog za zadovoljstvo.

"Sve prilike što sam dobio sam iskoristio. Drugi plov je bio težak, ali strpljivo sam pritiskao do samog cilja i trud se na kraju isplatio. Sutra je nastavak bitke na male bodove, opet treba strpljivo jedriti", komentirao je svoj nastup Kljaković Gašpić.

Jedrenje u maloj floti nosi taktičke izazove, do zadnjeg plova se ne može stvoriti značajnija razlika. Ivan je sad korak ispred svih i napravit će sve da tu prednost sačuva.

U Laseru je Tonči Stipanović imao značajno bolji dan, nego u prva dva plova. Dva četvrta ulaza su ga digla do šestog mjesta ukupnog redoslijeda.

"Imao sam izvrsne starteve, držao sam se s grupom, nisam se htio ni u jednom trenutku odvajati. Nedostajalo je malo brzine u vjetar, tako da sam jako zadovoljan s dva četvrta mjesta. Sutra je plan još se više približiti vodećoj trojici", rekao je Stipanović.

Australac Tom Burton i dalje je vodeći među 'laserašima'.

Za daskaše sa zmajem, neolimpijsku disciplinu, održan je jedan plov, a Martin Dolenc se nakon dva dana natjecanja nalazi na 10. mjestu.

Među dvojcima klase 470 vode Australci Mathew Beclher i Will Ryan, te Austrijanke Lara Vadlau i Jolanda Ogar, u 49er-u su prvi Poljaci Dominik Buksak i Szymon Wierzbicki, u Laser Radialu Nizozemka Marit Bouwmeester, a među daskašima Britanac Tom Squieres i Britanka Bryaony Shaw.

Na programu su još dva dana jedrenja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider