Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zna se tko je na potezu

Jedan od najboljih trenera ikada otvoreno se nudi Hrvatskoj

Zvonimir Noka Serdarušić otvoreno je poručio kako je spreman napokon preuzeti hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon osvajanja šestog mjesta na Svjetskom prvenstvu, što je najslabiji rezultat naših rukometaša u eri nakon svjetskog naslova 2003., Slavko Goluža nema podršku gotovo nikoga. Javnost ga je već smijenila iako je formalno još uvijek izbornik. Mediji mu traže nasljednika među nekolicinom iskusnih stručnjaka te nekih novih lica poput legendarnog hrvatskog kapetana Pere Metličića.

Jedan od onih hrvatskih trenera koji su uvijek bili na popisu želja je i Zvonimir Serdarušić. Popularni Noka jedan je najzaslužnijih za ponovni uzlet njemačkog rukometa. On je tvorac veličanstvenog stroja u Kielu s kojim je čak 11 puta bio njemački prvak i jednom prvak Europe. Stvorio je Mostarac i Flensburg, kojeg je uveo u prvu ligu, ali i današnji HSV.

Danas radi na jugu Francuske u malom klubu Pays d'Aix u kojem je donedavno vodio braću Karabatić, a nakon odlaska Nikole u Barcelonu ostao je tek Luka. Inače, može se reći i kako je Noka Serdarušić 'stvorio' Nikolu Karabatiću, najboljeg rukometaša današnjice kojeg je vodio u Kielu.

Želi i Metličića, na potezu je Gobac

Noka je pun iskustva sa 65 godina na leđima, ali ima jednu želju koju nikad nije ispunio. Umalo je postao izbornikom Hrvatske uoči Atlante 1996. godine, ali je Kiel nije pustio. Sudbina je htjela da Velimir Kljajić uzme prvo zlato za hrvatski sport na Olimpijskim igrama. Gotovo 20 godina kasnije Noka opet želi sjesti na hrvatsku klupu.

Priznao je to Sportskim novostima i tako se otvoreno ponudio gospodaru hrvatskog rukometa Zoranu Gopcu. I još nešto, Noka je za pomoćnika poželio Petra Metličića, obožavanog kapetana koji je tek krenuo u trenerske vode.

Serdarušić se javno ponudio, a mnogi se slažu kako bi ova kombinacija bila gotovo savršena za hrvatsku reprezentaciju. Na potezu je Hrvatski rukometni savez, ili ako baš hoćete, Zoran Gobac.

Koga bi voljeli vidjeti na mjestu izbornika rukometaša?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider