Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rezultati PH

Iznenađenja na ragbijaškim terenima

Rezultati utakmica PH u ragbiju, odigranih u subotu 28.09.2013. ponudili su iznenađujuće rezultate i u obje regije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju regije Jug Sinj je na domaćem terenu uvjerljivo svladao Makarsku (48-0) u utakmici u kojoj je mlađa momčad Sinja samo još jednom potvrdila da su u novu sezonu ušli s dobro pripremljenom momčadi i velikim ambicijama. Sinjani su odlično otvorili utakmicu, te su na već na poluvremenu imali nedostižnu prednost (31-0). U drugom dijelu Sinjani su za još 17 poena povećali svoju prednost i tako mirno priveli utakmicu kraju.

U drugoj utakmice regije Jug Nada je kao što je i najavljivano samo potvrdila veliku razliku u kvaliteti u odnosu na Zadar, te je ostvarila pobjedu čak i veću nego što se to očekivalo. Čak kada se u obzir uzme činjenica da je momčad Zadra u Split stigla desetkovana, to ne može umanjiti evidentnu, preveliku, razliku u kvaliteti. Na kraju iz konačnog rezultata (144-0) možemo samo zaključiti kao je navedena utakmica bila na nivou lakšeg treninga za domaće igrače.

Derbi Sjeverne regije odigran je na Rudešu gdje je Mladost dominantno pobijedila Zagreba. Iako su utakmice Zagreba i Mladosti zadnjih godina često bile izrazito izjednačene i rezultatski neizvjesne subotnja utakmica pokazala potpunu dominaciju Mladosti, te ja Zagreb tek koliko toliko uspijevao parirati u prvom poluvrjemenu (7-16), dok je u drugo do izražaja došla puno bolja fizička pripremljenost Mladosti što je rezultiralo pomalo neočekivanom visokom pobjedom (14-50) izabranika Tihomira Jankovića. Svakako valja istaknuti i najboljeg igrača utakmice Nika Jurišića koji je dominirao terenom što potvrđuje i 30 poena upisanih uz njegovo ime na kraju utakmice.

Za potpuno iznenađenje ovog kola pobrinula se i mlada momčad Lokomotive koja je na domaćem terenu neočekivano svladala favoriziranu momčad Vilana. Mlada momčad Lokomotive tako je dokazala da dugogodišnji rad s mlađim uzrastima polako počinje donositi rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

Rezultati:

Regija Jug
Split, 28.09.2013. RK Nada – RK Zadar 144-0 (75:0)
Sinj, 28.09.2013. RK Sinj – RK Makarska Rivijera 48-0 (31-0)

Regija Sjever
Zagreb, 28.09.2013. RK Lokomotiva - RK Vilani Krasica 15-7 (5-0)
Zagreb, 28.09.2013. RK Zagreb – HARK Mladost 14-50 (7-16)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider