Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Velika pobjeda Hrvatske: Kovačić s dva gola potopio Turke, Livaković briljirao!
Ostali sportovi

Iz bazena u ured: Kožulj novi direktor reprezentacije

Hrvatska plivačka reprezentacija dobila je veliko pojačanje u logistici. Na mjesto direktora došao je Gordan Kožulj koji se u prosincu prošle godine oprostio od aktivnog plivanja i reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza, koja je ovog vikenda održana u Osijeku, na mjesto novog direktora hrvatske plivačke reprezentacije imenovan je Gordan Kožulj. On je na tom mjestu zamijenio dosadašnjeg v.d. direktora reprezentacije i glavnog tajnika HPS-a Tomislava Karla.

Kožulj je najavio da može biti predvodnik naših novih plivačkih uspjeha te očekuje da će naše plivačice i plivači osvajati odličja na velikim natjecanjima i postavljati nove rekorde

Od prošle godine hrvatsko plivanje bogatije je za tri svjetska i pet europskih rekorda te više od 100 državnih rekorda u svim uzrasnim kategorijama. Na Svjetskom prvenstvu (25m) u Manchesteru osvojene su 2 zlatne i 2 brončane medalje, dok su na prvenstvima Europe u Eindhovenu (50m) i Rijeci (25m) osvojene 2 zlatne, 1 srebrna i 4 brončane medalje.

Plivačka reprezentacija prošle godine nastupila je na velikim međunarodnim plivačkim natjecanjima kao što su Olimpijske igre u Pekingu, Svjetsko prvenstvo (25m) u Manchesteru, Europsko prvenstvo (50m) u Eindhovenu te Europsko prvenstvo (25m) u Rijeci. Od većih juniorskih natjecanja reprezentacija je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Monterrayu i Europskom prvenstvu u Beogradu.

Kožulj je najavio da može biti predvodnik naših novih plivačkih uspjeha te očekuje da će u ovom olimpijskom ciklusu naše plivačice i plivači osvajati odličja na velikim natjecanjima i postavljati nove rekorde.

Ponukani pohvalama LEN-a i predstavnika medija za odličnu organizaciju Europskog prvenstva u plivanju u malim bazenima u Rijeci, HPS je odlučio istaknuti kandidature za domaćinstvo LEN Kongresa i juniorskog prvenstva Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider