Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vraća se u Schladming!

Ivica uvjeren da može do medalje: Usporedio Janicu i Tinu Maze!

Nakon što je na treningu spusta u četvrtak zauzeo 38. mjesto najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je nakratko napustio austrijski Schladming u kojem se održava Svjetsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otputovao je u Švicarsku kako bi primio još jednu injekciju za jačanje hrskavice koljena s kojim već dulje vrijeme ima problema.

"Boli. Što da kažem? Propustit ću trening u petak i potom se vratiti. Ako koljeno bude barem djelomično u normalnom stanju, bit ću na startu svojih glavnih disciplina, slaloma i kombinacije. To su moje prilike za dobar rezultat. I dalje sam uvjeren da se mogu boriti za najviša mjesta. I dalje uživam", rekao je Kostelić za slovenski portal Siol.

Dakako, nije Ivica mogao izbjeći pitanja o slovenskoj skijaškoj heroini Tini Maze koja je ove sezone neuhvatljiva za svu konkurenciju. Uvjerljivo vodi u ukupnom poretku Svjetskog kupa, a osvojila je zlato i u super G-u na SP-u u Schladmingu. Na pitanje o usporedbi Tine Maze i svoje trofejne sestre Janice, Kostelić je odgovorio:

"Njihove su karijere ponešto različite. Janica je bila na vrhuncu slave u mlađim godinama. Kad su u pitanju sličnosti između njih dvije, možemo ih pronaći u skijaškoj svestranosti."

Kostelić dobro poznaje Maze jer je često trenirao s njom i njezinim stručnim stožerom.

"Tinina eksplozija je bila pitanje vremena, ali i zdravlja. Koliko vidim, Tina trenira više i bolje od svih ostalih. Vjerujem da će njezina sezona podići žensko skijanje koje je trenutno na dosta niskoj razini. Tina je pokazala na koji način treba trenirati", zaključio je hrvatski skijaš. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider