Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Emotivan povratak

VIDEO: Ivica pustio suzu na dočeku, Gips otkrio novi skandal

Ivica Kostelić, najbolji hrvatski skijaš, vratio se u Zagreb nakon nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju gdje je osvojio srebrnu medalju u alpskoj kombinaciji.

Osvajač srebrnog odličja u super-kombinaciji na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju Ivica Kostelić u nedjelju je navečer, nešto nakon 21 sat, stigao u Zagreb, a u zračnoj luci dočekalo ga je stotinjak navijača.

Oglasio se i Ante Kostelić: Evo kako je spustio kritičarima!

Sva hrvatska odličja na ZOI: Ivica i Janica Kostelić osvojili deset medalja

Ivica Kostelić uzvratio kritičarima: 'Picigin' - novi olimpijski sport!

„Srebro iz Sočija nije mi najdraža medalja, ali je svakako moja najteže izborena medalja. Nikada nisam bio tako nervozan kao pred vožnju kombinacije“, kazao je Ivica po dolasku.

Ivica Kostelić: Nisu mi se ispričali!

Prokomentirao je i sramotno vrijeđanje od strane nekih skijaša njegova oca Ante.

„Nisu mi se ispričali. Svatko može imati svoje mišljenje, ali sve ima svoje granice“, istakao je najbolji hrvatski skijaš.

„Moram priznati da su mi loši rezultati u dosadašnjem dijelu sezone poljuljali samopouzdanje, ali na kraju je sve dobro završilo“, zaključio je Ivica.

Ante Kostelić još jednom je prokomentirao objede na svoj račun od strane nezadovoljnih skijaša.

„To je uvijek tako, tko nije osvojio medalju, taj se ljuti. Ja sam se vodio onim čuvenim olimpijskim geslom: brže, više, jače. Ne znam zašto moji kritičari misli da rezultati u slalomu moraju biti poravnati? Znate zašto je Kitzbühel poseban? Zato što su uvijek drugi rezultati! Ja sam se time vodio, nisam postavljao stazu da odgovora Ivici nego da to bude prava olimpijska utrka“, objasnio je Ante Kostelić svoje viđenje cijele situacije.

Ante Kostelić: Mijenjali su moju stazu u kombinaciji!

No, tu nije bio kraj, „Gips“ je otkrio nešto što bi moglo pokrenuti veliku aferu.

„Mijenjali su moju stazu u kombinaciji“, ispalio je Kostelić.
„Netko je došao iza mene i na svoju ruku pomjerio nekoliko kolaca. Da, i to se dogodilo.“

Zašto to niste prijavili, pitali smo Kostelića.

„Kome mogu prijaviti? To je kao da sam ja tebe pitao zašto nisi prijavio da su oni topnički zapisi nelogični? Ne možeš u tu bitku bez 'bombardera'“, zagonetno će Kostelić.

Mateša: Ponosni smo na Ivicu, Janicu i njihovog oca Antu

Među onima koji su stigli na Pleso iz protokolarnih razloga ističu se predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Kostelić je na ZOI u Sočiju osvojio svoju četvrtu olimpijsku medalju, a sve četiri su srebrne. Tri puta je osvajao srebro u kombinaciji (Torino 2006, Vancouver 2010, Soči 2014), a jednom u slalomu (Vancouver 2010).

"Ponosni smo na Ivicu, Janicu i njihovog oca Antu. Želimo da ono što se dogodilo od Salt Lake Cityja do danas, ostane trajna vrijednost", rekao je u Mateša u pozdravnom govoru.

Uz Kostelića, u Zagreb je u nedjelju sletjela i slovenska heroina Tina Maze koja je u Sočiju osvojila dva zlata, u spustu i veleslalomu, a to su bile ujedno i prve dvije slovenske zlatne medalje sa ZOI u povijesti. (I.M./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider