Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobio opomenu od Babića

Ivan Čupić - nezaustavljivi motor s desnog krila

Propustio je pripremni turnir u Umagu, ali je ipak izborio svoje mjesto u reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Čupić jedan je id najiskusnijih reprezentativaca. Iako ga je izbornik Željko Babić izostavio s popisa od 20 igrača za pripremni turnir HEPI Croatia Cup koji se održao u Umagu početkom studenog, ipak je izborio svoje mjesto u reprezentacija.

Nije izbornik bio zadovoljan njegovim zalaganjem tijekom nekih prijašnjih akcija te mu je uputio poruku koju je Čupić očito prihvatio.

Zajedno sa Zlatkom Horvatom i ovog će puta Čupić ordinirati na desnom krilu hrvatske rukometne reprezentacije.

U "njegovoj" Poljskoj, gdje već četvrtu sezonu zaredom sjajno igra za Vive Targi Kielce, odlično posložen klub koji je prvak Poljske bio u svakoj sezoni s Čupićem u momčadi, a 2013. i 2015. su bili treći na Final Fouru rukometne Lige prvaka. Konačni cilj im je osvajanje Lige prvaka, na tome Poljaci neće štedjeti i zbog toga su okupili impresivnu momčad u kojoj Čupić igra jednu od glavnih uloga.

Nakon što je zbog bizarne nesreće u kojoj je ostao bez pola prsta morao propustiti Olimpijske igre u Pekingu, Čupić je s reprezentacijom nastupio u Londonu i osvojio broncu, a sad, kao i svi drugi, priželjkuje odlazak u Rio de Janeiro.

I njegova kolekcija medalja, iako bez zlata, zaslužuje poštovanje. Počeo je sa srebrom u Norveškoj na Europskom prvenstvu 2008., a nastavio na SP-ima u Hrvatskoj 2009. (srebro) i Španjolskoj 2013. (bronca), a s EP-ova još ima i srebro iz Austrije 2010. i Srbije 2012.

Ivan Čupić - biografija:

ROĐENJE: 27. ožujka 1986. u Metkoviću

VISINA: 178cm

TEŽINA: 78kg

POZICIJA U MOMČADI: desno krilo

TRENUTNI KLUB: Vive Targi Kielce

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Metković, RK Medveščak, SD Octavio Vigo, RK Gorenje, Rhein-Neckar Löwen

NAJVEĆI USPJESI: hrvatski rukometaš godine 2012., izabran u momčad turnira na SP-u u Hrvatskoj 2009. gdje je osvojio srebro, bronca s Olimpijskih igara 2012., srebro na EP-u 2008. i 2010., bronca na EP-u 2012., bronca na SP-u 2013.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider