Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Peti poraz Philadelphije

Islandersi opet kobni za Pittsburgh

U noći s utorka na srijedu odigrano je deset utakmica u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu (NHL liga), a jedno od najvećih iznenađenja su napravili igrači Islandersa iz New Yorka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobijedili su na gostovanju Pittsburgh 4-1, no pogledamo li međusobne utakmice onda riječ iznenađenje gubi na težini. Računajući i prošlu sezonu, ovo je bila treća pobjeda zaredom Islandersa protiv ovog suparnika, te protiv niti jedne momčadi sastav iz New Yorka nema jači niz u posljednjih pet godina.

John Tavares je drugu utakmicu zaredom bio strijelac za Islanderse, Michael Grabner je zabio premijerni gol za tu momčad u karijeri, dok je odličan na vratima bio Jevgenij Nabokov sa 37 obrana. Pittsburghu, jednom od stalnih kandidata za naslov prvaka u ligi posljednjih godina, ovo je bio već treći poraz na početku skraćene sezone.

Još je gore sezonu otvorila Philadelphia koja je upisala peti poraz u sedmoj utakmici. Od nje je, pak, bolja bila druga momčad iz New Yorka, Rangersi su na svom ledu slavili 2-1. Michael Del Zotto i Ryan Callahan su bili strijelci za pobjednika, s tim da je tijekom ogleda rame ozlijedio ovaj potonji igrač i pitanje je koliko će Rangersi morati igrati bez njega.

U svim dosadašnjim utakmicama sezone na Dallasovim je ogledima odlučivao jedan pogodak razlike na jednu od strana. Ipak, u utorak navečer je Dallas uvjerljivo nastradao i izgubio kod Detroita 4-1 iako je vodio 1-0. No, u deset minuta druge i dvadeset minuta treće trećine domaćin je zabio četiri pogotka od čega je polovica otpala na Valtterija Filippulu.

Vrlo loše je sezonu otvorio Washington koji i nakon šest utakmica ima jednu jedinu pobjedu. Ovom prilikom su Capitalsi pali kod Ottawe (3-2). Poraz je bolniji za Washington jer je vodio 2-0 nakon prve trećine. Također, u zadnjoj je trećini domaćin zabio dva gola, a pobjedonosni je djelo Sergeja Gončara, dvije i pol minute prije kraja.

Recimo da je još Tampa Bay s 5-2 pobijedila Floridu u ogledu gdje je Steven Stamkos došao do četvrog gola u sezoni, dok je San Jose nakon raspucavanja penala s 3-2 pobijedio Anaheim, te je i dalje uz Chicago jedina neporažena momčad lige. 

NHL liga, utorak:

NY Rangers - Philadelphia 2-1

Boston - New Jersey 2-1, penali

Buffalo - Toronto 3-4, produžetak

Montreal - Winnipeg 4-3

Detroit - Dallas 4-1

Tampa Bay - Florida 5-2

Ottawa - Washington 3-2

Pittsburgh - NY Islanders 1-4

Minnesota - Columbus 3-2

San Jose - Anaheim 3-2, penali

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider