Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Završna postaja

Ironman u Puli rasprodan, finale 'Utrke emocija' u Areni

Najmasovnija utrka na svijetu koja se odvija u 58 zemalja stiže u Hrvatsku 20.rujna. Pulska Arena će spektakularno dočekati 1900 natjecatelja iz više od 60 zemalja svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Utrka emocija" kako ju često znaju nazivati, zapravo više utrka izazova – IRONMAN 70.3 najmasovnija je utrka ovog brendiranog tipa, a do njenog cilja stignu samo oni najuporniji, najspremniji i najizdržljiviji.

Mjeseci, pa nekada i godine priprema potrebne su za ovaj istinski pothvat tijela i duha, pothvat koji uključuje 1,9 kilometara plivanja, 90,1 kilometara vožnje biciklom i 22,1 kilometra trčanja. IRONMAN 70.3. za tjedan dana, točnije 20. rujna stiže u Hrvatsku, a da je ova utrka posebnija od drugih u svijetu, govori činjenica da ciljnu ravninu predstavlja prekrasna pulska Arena.

Već od prve najave, ova utrka privukla je pažnju sportskih entuzijasta diljem svijeta, ali i onih koji su se odlučili na jedan veliki životni izazov. Tako je pulska utrka s čak 1900 natjecatelja iz više 60 zemalja svijeta već u prvoj godini bila rasprodana mjesec dana prije početka. Zbog svoje lokacije, ljepote prirodnog okruženja i klimatskih uvjeta pretpostavlja se da bi Pula mogla postati stalnom postajom ovog natjecanja, drugim riječima službeni grad IRONMAN triatlona.

Zbroj kilometara koje natjecatelji prijeđu plivajući, vozeći bicikl i trčeći je 114, što je jednako 70,3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobio svoje zastićeno ime. Utrka starta kod uvale Ambrela - Verudela, zatim se, nakon 1,9 kilometara plivanja nastavlja na dva kotača, punih 90,1 kilometara od Pule, preko Medulina, Ližnjana, Šišana, Valture, Loborike, Marčana, Svetvinčenta, Bala, Vodnjana te zatim natrag do Pule. S pulske rive nastavljaju se tri kruga trčanja po gradu, ukupno 22,1 kilometra, a oni najizdržljiviji stižu na spektakularan cilj - pulsku Arenu.

Valja napomenuti da je Pula završna postaja prije Europskog IRONMAN TriClub prvenstva, u kojem se najbolji europski triatlon klubovi bore za titulu prvog, povijesnog pobjednika ovog prvenstva. Hrvatska ima i svog ambasadora utrke Dejana Patrčevića, koji je impresionirao na nedavno održanom IRONMANU u Klagenfurtu i na cilj stigao osmi.

Utrku, za čiji se uspjeh, osim organizatora, brine i preko 500 volontera, moći ćete uživo pratiti na www.ironman.com.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider