Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Osramoćena i onda...

Ipak je nevina!

Trostruka olimpijska pobjednica i osvajačica preko 20 medalja s najvećih natjecanja, jamajčanska atletičarka Veronica Campbell-Brown, prošla je nekažnjeno za navodno korištenje dopinga u svibnju ove godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veronica Campbell-Brown je imala pozitivan A i B uzorak testiranja nakon mitinga u glavnom gradu Jamajke Kingstonu 4. svibnja, nakon čega je bila prisiljena otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu u Moskvi u kolovozu, gdje je trebala braniti naslov pobjednice.

Iako su joj prijetile čak dvije godine suspenzije, Campbell-Brown je od strane Disciplinske komisije Jamajčanske administrativne atletske organizacije (JAAA) zaradila samo usmenu opomenu.

Naime, nakon provedene istrage dokazano je da Jamajčanka ipak nije koristila sredstva zabranjena pravilnikom Međunarodne atletske organizacije (IAAF).

"Veronica Campbell-Brown nije počinila nikakav prekršaj. U suradnju s IAAF-om odlučili smo da je najpoštenije da se odmah vrati natjecanjima. Sve su strane obaviještene o ovoj odluci", stoji u priopćenju za javnost Disciplinske komisije.

Campbell-Brown je u Ateni 2004. godine osvojila olimpijsko zlato u utrci na 200 metara i zlato u štafeti 4x100. Četiri godine kasnije u Pekingu je obranila zlato u utrci na 200 metara, dok je prošloga ljeta u Londonu bila brončana. Svjetskim se zlatom u spomenutoj disciplini kitila 2007. i 2011. godine.
Campell-Brown je najuspješnija sportašica u povijesti Jamajke s preko 20 medalja s međunarodnih natjecanja, od čega je čak sedam osvajala na Olimpijskim igrama.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider