Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ide mu sjajno

Najveća zvijezda Medveščaka hara KHL ligom, a u Zagrebu uživa

Čim je objavljen njegov dolazak u Zagreb, bilo je jasno da je Medveščak upecao kapitalca. Jonathan Cheechoo veliko je hokejaško ime, svojevremeno i najbolji strijelac NHL-a. Istim putem nastavio je i u KHL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Stvari se odlično razvijaju za mene. Imam odlične suigrače u liniji s kojima se sjajno nadopunjujem. Bill Thomas iznimno je brz, Murley je vrlo agresivan i odličan dodavač. Igranje s takvim igračima olakšava mi situaciju i lakše je postići pogodak", skromno će Jonathan.

S deset pogodaka Cheechoo trenutačno dijeli prvo mjesto s Danisom Zaripovim iz Metalurg Magnitogorska. Oduševljen je igrama Medveščaka i u prvi plan gura klupski cilj.

"Ako uđemo u play off, mislim da sezonu možemo smatrati uspješnom. Ja osobno želim nastaviti zabijati, to je najbolji način da pomognem momčadi."

33-ogodišnja zvijezda Medvjeda rođeni je Indijanac iz plemena Cree. Odrastao je u Moose Factoryu, mjestašcu s 2500 ljudi:

"To je vrlo mala zajednica, dosta izolirana, jer nema cesta prema mjestu. Ako igdje želite ići možete samo vlakom, pet i pol sati do najbližeg grada, ili sat vremena avionom. Odrastanje tamo za mene je bilo jako dobro. Stalno je bilo hladno, imali smo mnogo leda, što je za hokej odlična stvar."

A, koliko su u Moose Factoryu bili ponosni na Cheechooa pokazali su na draftu za NHL ligu:

"Došlo je 120 ljudi. Iznajmili su dva autobusa i dovezli se u Buffalo. Većini njih to je bilo prvi put da su izvan Kanade, tako da je to bio veliki put za njih. Bio sam ponosan što su tamo i dijele taj trenutak sa mnom. Zaustavili su draft na kratko, jer su bili toliko glasni kad je pročitano moje ime."

U sezoni 2005/2006 Cheecho je bio najbolji strijelac NHL-a. U dresu San Jose Sharksa postigao je 56 golova:

"To je bio jedan od vrhunaca moje karijere. Kad sam kao dijete igrao u svom dvorištu uvijek sam maštao da sam najbolji strijelac NHL-a, ali ne očekujete da se to stvarno dogodi. Ali, kad se dogodilo, bilo je čarobno. Roditelji su došli su na ceremoniju dodjele nagrade, djed i baka nisu mogli, ali NHL je poslao trofej u Moose Factory, pa su se slikali s njim."

Za dolazak u Medveščak trebao je dobiti dozvolu plemenskog poglavice, jer tako nalažu običaji. U Zagrebu uživa sa suprugom i dvogodišnjim sinom, a njegovo društvo u Moose Factoryu i dalje s ponosom prati vijesti o čovjeku koji je proslavio mjesto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider