Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Top igrač

Kakvo pojačanje: Prvi strijelac NHL-a iz 2006. u Medveščaku!

Jonathan Cheechoo, vlasnik NHL-ovog „Maurice Richard“ trofeja, pojačao napad Medveščaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon višednevnih iscrpnih pregovora KHL Medveščak Zagreb uspio je pojačati svoj napad s iskusnim kanadskim desnim krilom Jonathanom Cheechooom, vlasnikom NHL-ovog Maurice ''Rocket'' Richard trofeja kao najbolji strijelac regularnog dijela NHL sezone 2005./2006.

U nogama ima 560 utakmicu u NHL-u, od čega njih 59 u doigravanju NHL-a.

Cheechoo je prvi pripadnik poznatog plemena Moose Creea koji je zaigrao u NHL-u, a za odabir novog kluba te konačni prelazak u Medveščak morao je prethodno dobiti pristanak konzilija svog plemena!

''Cheechoo je igrač od kojeg očekujemo da bude top igrač na KHL razini. Igrajući u NHL-u samo u jednoj sezoni zabio je 56 golova te je igrao i u NHL All Star utakmici. Chechoo je igrač koji je u prošle dvije sezone igrao jako dobro na AHL razini te je postizao gotovo bod po utakmici. U sportskim krugovima o njemu postoje samo dobre priče, ne samo o tome kakav je suigrač na ledu, već i izvan njega , o njegovoj radnoj etici na ledu i izvan njega. Chechoo je istinski profesionalac i jako se veseli dolasku u Zagreb'', izjavio je sportski direktor Aaron Fox.

Jonathan Cheechoo rođen je 1980. godine u Moose Factoryu (Ontario, Kanada).  Cheechoo, kojeg često nazivaju Cheechoo Train (Vlak Cheechoo), prvu profesionalnu sezonu odigrao je 2000./2001. s Kentucky Thoroughbladesima, AHL filijalom San Jose Sharksa. 2002./2003. pružila mu se prilika da zaigra za San Jose Sharkse u NHL-u. Cheechoo je tako sezonu završio sa Sharksima odigravši 66 susreta tijekom kojih je imao učinak od 16 bodova (9 golova, 7 asista), ali se ujedno nametnuo klubu iz San Josea koji je njegove usluge koristio do 2008./2009. sezone.

U sezoni 2004./2005., kada je u NHL-u na snazi bio lockout, odigrao je 20 utakmica (5 golova) za HV71 koji se natječe u švedskoj prvoj ligi (SHL). Nakon povratka u Sjevernu Ameriku, 2005./2006., Cheechoo je naprosto eksplodirao na ledu te je u 82 utakmice zabio čak 56 golova dok je 37 puta asistirao za pogodak (93 bodova).

Jedan od razloga odlične Cheechoove statistike bio je i Joe Thornton koji se te sezone pridružio Sharksima. Naime, Cheechoo i Thornton su se odlično nadopunjavali, Thornton je znao namjestiti pak Cheecheoou, dok je Cheechoo zatim znao pospremiti pločicu u mrežu. Na kraju sezone Cheechoo je osvojio Maurice ''Rocket'' Richard trofej, nagradu za najviše postignutih golova u sezoni, te postao prvi igrač Sharksa kojemu je to pošlo za rukom.

Iste te sezone ostvario je i rekord kluba u postignutim golovima s igračem više tijekom sezone (24), te rekord kluba u broju postignutih hat trickova tijekom sezone (5). Tijekom naredne tri sezone odigrao je još 241 utakmicu, uključujući doigravanje, za Sharkse i upisao 151 bod.

Sezone 2009./2010. San Jose Sharkse je zamijenio s Ottawa Senatorsima za koje je odigrao 62 susreta, uključujući doigravanje, te ostvario pet golova i devet asista, a 25 utakmica (osam golova, šest asista) je odradio i za njihovu AHL filijalu Binghamton Senators. Posljednje tri sezone igrao je za AHL klubove Worcester Sharks (55 utakmica, 47 bodova), Peoria Rivermen (70 utakmica, 56 bodova) i Oklahoma City Barons (52 utakmice, uključujući doigravanje, 44 boda).

Produžili Kostović i Waugh

Medveščak je produžio ugovore i s napadačem Dario Kostovićem i braničem Geoffom Waughom.
Dario Kostović se Medvjedima pridružio 2011./2012. sezone te je kroz dvije sezone u plavom dresu odigrao 108 utakmica (21 bod) u Erste Bank hokejskoj ligi te četiri susreta u Prvenstvu Hrvatske. Prije dolaska u Medveščak Splićanin je 11 sezona proveo u NLA-u (prva švicarska liga) igrajući za klubove Kloten, Ambrì-Piottu, Lugano i ZSC, a 2005./2006. igrao je za švicarskog drugoligaša Lausanne.

Geoff Waugh se Medvjedima priključio također u sezoni kada i Kostović (2011./2012.) i to zahvaljujući akciji Medveščakovog sponzora Pana i navijača pod nazivom ''Kuna za Medvjeda''. Waugh, koji ima hrvatsku putovnicu, za Medvjede je u Erste Bank hokejskoj ligi odigrao 97 utakmica (19 bodova) te tri u Prvenstvu Hrvatske. Tijekom profesionalne karijere još je igrao za AHL klubove Springfield Falcons, Binghamton Senators, Portland Pirates i Manitoba Moose te za ECHL klubove Johnstown Chiefs, Elmira Jackals i Victoria Salmon Kings.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider