Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zvijezda u Zagrebu

Ilja Kovaljčuk stiže u Ledenu dvoranu 24. rujna

Jedan od najboljih hokejaša na svijetu u proteklom desetljeću, 30-godišnji ruski krilni napadač Ilja Kovaljčuk, 24. će rujna gostovati u Zagrebu protiv Medveščaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljedica je to ugovora koji je sjajni Ruspotpisao sa SKA-om iz Sankt Peterburga, lani najboljim sastavom osnovnog dijela KHL lige, a za koji je igrao i tijekom prošlosezonskog štrajka u NHL ligi.

SKA je rano ujutro na vlastitim stranicama objavio da je s Iljom Kovaljčukom potpisao četverogodišnji ugovor. Njegova vrijednost, očekivano, nije poznata. Najveća zvijezda lige i uopće europskog hokeja u idućoj će sezoni nositi dres s brojem 17.

Za svoju će novu momčad Kovaljčuk debitirati šestog rujna na gostovanju kod Avangarda iz Omska. Medveščak, koji se zajedno s SKA-om nalazi u istoj skupini (Bobrov), istog će dana debitirati u natjecanju na gostovanju kod CSKA-a.

Prvi će put hokejaši zagrebačke momčadi imati priliku osjetiti Kovaljčukovu klasu 16. rujna u St. Peterburgu. Osam dana kasnije isti će se suparnici sučeliti u hrvatskoj prijestolnici.

Prošlog tjedna Kovaljčuk je iznenađujuće objavio umirovljenje, preciznije rečeno povlačenje iz NHL lige, u kojoj je nastupao za New Jersey Devilse. Preostalo mu je za odraditi 12 godina ugovora tijekom kojih bi inkasirao 77 milijuna dolara. Kao razloge za svoju odluku, koja njegovim poslodavcima nije bila iznenađenje, naveo je nostalgiju i želju za suživot s obitelji u domovini.

Naknadno se u američkim medijima pojavila vijest da će za pet godina, dakle uoči sezone 2018/19, Kovaljčuk ponovno moći pristupiti bilo kojem NHL klubu u svojstvu slobodnog agenta. Toliko (5 godina), naime, traje moratorij na važeći višegodišnji ugovor.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider