Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Upozorenje igračima'

Igrači tražili da ostane: Vujović i dalje vodi PPD Zagreb!

Veselin Vujović ostaje na klupi rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, odlučeno je danas nakon sastanka Uprave kluba i trenera prve ekipe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mogu potvrditi da ostajem trener i da će moji igrači iskoristiti šansu koju im pružam", izjavio je Veselin Vujović koji je nakon utakmice 6. kola EHF Lige prvaka u kojoj je u subotu PPD Zagreb poražen na gostovanju u Istanbulu kod posljednjeplasiranog Bešiktaša sa 30-32 (13-17) podnio ostavku na mjesto trenera.

"Odigrali smo jednu jako lošu utakmicu, imali smo do sada poraza, ali ovaj poraz boli jer način na koji smo izgubili nije primjeren, niti onome što ja radim, niti kvaliteti koju naši igrači imaju. Taj me poraz zabolio, osjećao sam se izdanim, ostavljenim od igrača jer nije bilo načina da napravim bilo što kao trener da bi oni reagirali i postigli dobar rezultat. Na osnovu svega toga, moja su razmišljanja bila da bi moj odlazak iz Zagreba bio pozitivan signal tim igračima, za koje tvrdim da imaju kvalitetu i mogu puno postići i da bi Zagreb bez mene postizao dobre rezultate", kazao je Vujović, dodavši da je ipak donio drugačiju odluku nakon razgovora s igračima i s ljudima iz Uprave kluba.

"Igrači su tražili da im pružim šansu, da dokažu da je to bio dan slabosti, trenutak kojeg nisu bili svjesni. U godinu koliko sam trener bilo je dosta utakmica gdje su nadišli sebe, a samo je jedna utakmica bila kiks i to ova s Bešiktašem. To nije razlog da odem iz Zagreba", dodao je.

"Stojim iza toga da se trebaju probuditi i da trebaju igrati odgovornije. Pružit ću im šansu. Ovakav poraz i ovakav način igre neću tolerirati, poraz nije poraz ako daš sve od sebe ili ako te sudac pokrade, ali ako izađeš na ovakav način i ovakvim pristupom izgubiš, onda je to poraz. Poraz od Veszprema nije bio tako tragičan", istaknuo je.

'Ovo je upozorenje igračima, klub stoji iza trenera'

"Klub stoji u potpunosti iza trenera, ne iza njega osobno nego iza njegovog rada i rezultat koje je ostvario", izjavio je predsjednik rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Mladen Vedriš, naglasivši da je Vujović znao podići potencijele koje klub ima na višu razinu.

"Sport ima uspjehe i neuspjehe i mi smatramo da smo s našim trenerom ostvarili uspjehe na zadovoljstvo kluba, ali i navijača", rekao je Vedriš, dodajući da je moguće "da se dogodi poraz koji se nije smio dogoditi":

"Smatramo da je ovo upozorenje, prvenstveno onima koji igraju. Siguran sam, kao što smo dobili niz utakmica za koje nije bilo realno da ih možemo dobiti, da se može dogoditi i da situacija bude drugačija. Naša je želja da iz ovoga izvučemo pouku", dodao je predsjednik kluba ponovivši kako Uprava daje "punu potporu treneru".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider