Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bori se već godinama

Olimpijska legenda završila u bolnici zbog depresije i alkohola

Najuspješniji australski plivač svih vremena Ian Thorpe (31) hospitaliziran je u bolnici u Sydneyju zbog problema s depresijom i alkoholom s kojima se bori već godinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi njegove obitelji otkrili su australskim medijima kako se Thorpe prošlog tjedna lakše ozlijedio prilikom pada u svojoj kući nakon čega je primljen i zadržan u bolnici. Thorpe se trenutačno nalazi na odjelu za odvikavanje od alkohola.

Thorpe je u karijeri osvojio pet zlatnih olimpijskih medalja, te još tri olimpijska srebra i jednu broncu. Na svjetskim prvenstvima je osvojio 11 zlatnih, te po jednu srebrnu i brončanu medalju. Sa 16 godina i 10 mjeseci je prvi put srušio svjetski rekord, čime je postao najmlađi plivač u povijesti kojem je to uspjelo. Kasnije je njegov rekord popravio Amerikanac Michael Phelps koji je imao svega 15 godina i 9 mjeseci kada je postavio prvi svjetski rekord.

'Torpedo' kako je glasio njegov nadimak iz plivačkih dana, prošle godine je objavio autobiografiju u kojoj je otkrio 'mračne' strane svoje prošlosti. Priznao je kako je patio od depresije, pretjerivao s alkoholom i želio se ubiti.

"Koristio sam alkohol kao sredstvo za rješavanje užasnih misli u svojoj glavi te kako bih savladavao svoje ponašanje", napisao je u knjizi koja se zove "Ovo sam ja" (This Is Me). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider