Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa od finala

IAAF još jednom zaobišao Sandru Perković u izboru za atletičarku godine!

Iako je još jednom premoćno osvojila Dijamantnu ligu, po treći put zaredom postala europskom prvakinjom s najboljim rezultatom u bacanju diska u posljednjih 20 godina, Sandra Perković nije se našla među tri finalistice za najbolju atletičarku svijeta u 2014. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nagrade će biti dodijeljene na IAAF-ovoj gala večeri 21. studenog u Monacu, a u konkurenciji za atletičarku godine ostale su najbolja svjetska bacačica kugle, Novozelanđanka Valerie Adams, etiopijska srednjoprugašica Genzebe Dibaba, dvoranska svjetska rekorderka na 1500 m, te aktualna europska prvakinja na 100 i 200 m, Nizozemka Dafne Schippers.

Među finalistima izbora za atletičara godine nema 32-godišnjeg američkog sprintera Justina Gatlina, oko kojeg su se lomila koplja treba li uopće biti nominiran nakon što je odslužio dvije suspenzije zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Gatlin u 2014. nije doživio nijedan poraz, a imao je i najbrže vrijeme sezone (9.77), s kojim je postao peti najbrži čovjek na 100 m svih vremena.

Atletičar godine birat će se među trojcem koji čine katarski skakač uvis Mutaz Essa Barshmi, kenijski maratonac s najboljim rezultatom svih vremena Dennis Kipruto Kimetto i svjetski rekorder u skoku s motkom, Francuz Renaud Lavillenie. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider