Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ponosni gradovi

I Split dočekao svoje olimpijce: Tisuće za Balića, Pavića, Luciju...

Napokon su u Splitu i Osijeku dočekali svoje heroje s Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Osijeku je bilo veselo na dočeku veslača Davida Šaina i Damira Martina. Osječanin i Vukovarac pjevali su s tamburašima pred veselim navijačima. Kad te ovako ljudi dočekaju, mogli bi naši sportaši svaki dan na dočeke. Zbilja su oduševili naciju i svoje sugrađane, jer ovakvih se scena ne možemo zasititi.

Slavilo se i na splitskih rivi gdje su tisuće dočekale brojen splitske sportaše koji su predstavljali Hrvatsku u Londonu. Pred navijače su izašli zlatni vaterpolisti Petar Muslim i Josip Pavić (Buljubašića su dočekali u Makarskoj), brončani rukometaši Ivano Balić, Drago Vuković i Jakov Gojun, brončana Lucija i Ana Zaninović.

S osvajačima su bili i gimnastičarka Tina Mihelić kojoj je malo nedostajalo do finala. Karla Šitić bila je iznenađujuće 12. na plivačkom maratonu. Tonči Stipanović ostao je bez bronce za jedan plov u klasi Laser, Ivan Kljaković Gašpić bio je peti u klasi Finn, a bili su tu i džudaši Marijana Mišković i Tomislav Marijanović, atletičar Martin Marić i jedriličar Luka Mratović.

Vratar Barakuda Josip Pavić poručio je okupljenima: 'Zasluženo smo uzeli zlato, ali tko je očekivao da ćemo baš tako sve 'razvaliti'. Čast je biti dio hrvatske delegacije od preko 100 sportaša na OI koji su se međusobno podržavali

''Mobitel mi stalno zbvoni. Lijep je ovaj osjećaj zajedništva i slavljenja pobjeda'', poručio je Petar Muslim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider