Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Opet kobni Danci

I rukometni kadeti ostvarili lijepi uspjeh: Hrvatska četvrta na Europskom prvenstvu

Poput svojih košarkaških vršnjaka, mladi rukometaši su ušli su u polufinale, ali su poslije toga izgubili oba dvoboja.

Patrik Martinović u borbi s Dancima za broncu (Foto: HRS) (Foto: HRS)

Hrvatska U16 rukometna reprezentacija osvojila je četvrto mjesto na Europskom prvenstvu što se od 9. kolovoza igralo u Varaždinu i Koprivnici.

U susretu za treće mjesto u varaždinskoj Areni mladi rukometaši Danske pobijedili su Hrvatsku 26:24 nakon što su na poluvremenu vodili 14:10. Bila je druga pobjeda Danske nad izabranicima Borisa Lisice nakon što su bolji bili i u utakmici drugog kruga, igranoj u Koprivnici, koja je završila 22:20.

Kao i u prvom dvoboju Danci su bolje krenuli, a Hrvati nisu pronalazi rješenja protiv čvrstih suparnika. Danci su poveli 2:0, a prvi hrvatski gol postigao je Ivan Rukavina. Danci dižu na dva pa tri razlike, a Hrvatska je ponovo bila u situaciji da ih lovi.

Nesigurnost u napadu i slabije odigrana obrana hrvatske reprezentacije dovela je i do četiri razlike, a s tom razlikom Danci završavaju prvih 30 minuta, 14:10. U drugom dijelu danski vratar Svend Rughave "zaključao" je vrata i Danska odlazi na plus sedam (19:12). Tri minute prije kraja Hrvatska je smanjila na dva gola zaostatka (24:26), ali više od toga nije išlo.

Na listi strijelaca Hrvatsku su predvodili Patrik Martinović sa šest te Fran Mileta i Zvonimir Rudolf Šafranko sa po pet golova.

Šest je pogodaka dao i Lauritz Reinholdt Leger.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider