Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Problemi nisu mali

Hrvatskom atletskom savezu prijeti stečaj

Revizijsko izvješće na više mjesta upozorava na neusklađenost brojki u dokumentaciji Hrvatskog atletskog saveza, a rezultat nadzora Porezne uprave, za razdoblje od početka 2011. do kraja 2012. godine, može uzrokovati dodatne porezne obveze i troškove Savezu koji bi zbog toga mogao otići u stečaj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Revizijsko izvješće zatraženo je jer nije bilo službene primopredaje dokumentacije budući je moj prethodnik podnio ostavku na mjesto predsjednika Saveza", kazao je u subotu u Varaždinu predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Rasprava o financijskom izvješću za prošlu godinu kao i rasprava o neovisnom revizijskom izvješću bile su središnje točke današnje izvještajne Skupštine HAS-a na kojoj je dopredsjednik saveza Ivan Domislović kazao da bi jedna od mogućih opcija ovakvog stanja mogao biti i stečaj saveza.

U Revizijskom izvješću se upozorava na neadekvatne i manjkave evidencije, te neusklađenost financijskih izvještaja s glavnom knjigom kao i na moguće nepravilnosti vezane uz postupak javne nabave.

Zbog ovakvog izvješća o reviziji, Nadzorni odbor HAS-a je još u svinju podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv odgovornih osoba HAS-a zbog nezakonitog postupanja ili izbjegavanja zakonom propisanog postupanja. "Time su proizveli financijsku štetu HAS-u i moguće sebi ili drugima omogućili prisvajanje nepripadajuće materijalne koristi", stoji u objašnjenju Nadzornog odbora o čemu su danas izvješteni i članovi Skupštine. Prema financijskom izvješću za 2014, godinu HAS je ostvario prihode od 9,74 milijuna kuna, a novo vodstvo Saveza posebno brinu nepodmirene obveza od 1,35 milijuna kuna.

Što te tiče planova za ovu godinu predsjednik Ivan Veštić je naglasio kako je treba iskoristiti za što bolje pripreme za iduću olimpijsku godinu i kao glavne zadatke naveo suradnju s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Nacionalnim vijećem za sport.

"Potrebno je unaprijediti sustava natjecanja na nivou Hrvatske, a poglavito poboljšati suradnju s krovnom organizacijom Hrvatskim olimpijskim odborom", kazao je Veštić ističući da Savez ove godine predviđa prihode od 5,46 milijuna kuna koliki će po njegovim predviđanjima biti i rashodi HAS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider