Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Plivanje štafete 4X50

Bronca hrvatskoj plivačkoj štafeti

Hrvatska štafeta u sastavu Duje Draganja, Aleksej Puninski, Bruno Barbić i Mario Todorović osvojila je treće mjesto u utrci štafeta 4x50 metara na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rijeci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski plivači su isplivali vrijeme 1:23.68 što je novi hrvatski rekord. Bila je to četvrta medalja hrvatskog plivanja na prvenstvu u Rijeci.

'Stvarno smo bili jako dobro uplivani, a tvrdim i da možemo još bolje. Nismo bili baš u povoljnoj pruzi, a ja sam od uzbuđenja na kraju čak i upao u bazen. Izuzetno mi je drago zbog medalje, ali ja moram žaliti što mi je diskvalifikacija uzela odličje na 100 mješovito. To me boli jer suci nisu priznali očitu pogrešku', kazivao je Draganja koji je prvu izmjenu plivao za 21.25 sekundi. U drugoj izmjeni Puninski je iz letećeg starta plivao 21.11, Barbić 20.73, a Todorović 20.59.

I Todorović i Puninski su štafetu otplivali niti deset minuta nakon nastupa u finalu na 50 delfin u kojem je Todorović bio šesti sa 22.93, a Puninski osmi sa 23.15. Obojica su daleko bolje plivala u popodnevnom finalu kada su i Puninski i Todorović po prvi puta u karijeri išli ispod 23 sekunde. Puninski je sada vlasnik hrvatskog rekorda 22.63, više od pola sekunde brže od staroga rekorda, a i Todorović je za ulazak među osam plivao brže nego u finalu - 22.81.

'Naravno da bi se borili sa Talijanima za srebro da nismo obojica nastupili u finalu 50 delfin. No, dali smo sve od sebe u sve tri današnje utrke. Iznimno sam zadovoljan rekordom na 50 delfin', kazao je Puninski, dok je Todorović bio jednako zadovoljan činjenicom da je napokon išao delfin ispod 23 sekunde i to dvaput u istom danu.

'Brončana medalja će biti veliki poticaj za mene, a po kvaliteti smo možda i jači od srebrnih Talijana', kazao je Korčulanin Todorović.

Francuska štafeta 4x50 slobodno napravila je upravo nevjerojatan svjetski rekord - 1:22.38 minuta, a dvojica iz zadnje izmjene su plivala zapravo nadljudski i sa letećim startom - Amaury Leveaux 19.93, a Frederick Bousquet 19.87 sekundi.

Sa ovom bronačnom medaljom hrvatsko plivanje je na EP u Rijeci osvojilo ukupno po dva zlata i bronce, a u Rijeci je oboreno čak 18 svjetskih rekorda, od čega ih je najviše, pet, rušio Francuz Leveaux.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider