Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ekstremna regata

Hrvatski veslački osmerac četvrti u Švicarskoj

U subotu 5. listopada u sklopu najekstremnije regate na svijetu veslanje je poprimilo potpuno novu dimenziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Red Bull X-Row, kombinacija veslanja i trčanja s čamcem na ramenima, utrka je osmeraca koja zahtijeva više nego odličnu spremnost, a hrvatski veslači ponovno su dokazali zašto su u samom svjetskom vrhu.

Dva jezera, 19 kilometara veslanja i 7 kilometara trčanja od Zuga do Luzerna ne bi bili toliko strašni da trčanje ne uključuje i 100 kg težak i 17 metara dug čamac na ramenima natjecatelja uz strme švicarske uličice.

Red Bull X-Row postao je završna točka veslačke sezone koju svi najbolji svjetski veslači žele uvrstiti u svoj životopis. Osim trojice zlatnih hrvatskih veslača, u natjecanju je sudjelovalo još nekolicina svjetskih prvaka i viceprvaka.

Na prvoj dionici koja uključuje 9 kilometara veslanja Hrvatska je ostvarila veliku prednost i utrku završila 16 sekundi prije domaćina Švicaraca, no na nimalo jednostavnim dionicama trčanja naša momčad izgubila je prednost i na cilj došla četvrta, iza Švicarske, Njemačke i Italije. Izvrstan rezultat za dečke koji prvi put sudjeluju jednoj ovakvoj utrci dodatna je motivacija za trening i pripreme za narednu sezonu u kojoj se nadaju da će se nakon odličnih rezultata na veslačkim natjecanjima vratiti u Švicarsku po zlato.

Osim članova zlatnog četverca Valenta Sinkovića, Davida Šaina i Damira Martina, koji su ove godine u Južnoj Koreji osvojili naslov svjetskih prvaka, u natjecanju su sudjelovali Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Vitomir Čavrlj, Marin Begović, Karlo Udovićić i Matej Čeh, a dečki su već iskusnim Švicarcima, Nijemcima i Austrijancima dali do znanja da bi im sljedeće godine mogli pomrsiti račune.

Više informacija o natjecanju potražite na www.redbull.hr

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider