Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nova vaterpolska groznica

Hrvatski vaterpolisti u Bergamu traže ulaznicu za Olimpijske igre

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s nestrpljenjem očekuje reprezentativnu groznicu koja ih očekuje ovog lipnja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao najbolja u grupi C, s maksimalna 24 osvojena boda, Hrvatska se plasirala na Superfinale FINA Svjetske lige koje se u talijanskon Bergamu igra od 23. do 28. lipnja 2015.

Od osam reprezentacija koje su izborile nastup na Superfinale, samo će najbolja momčad osigurati izravan plasman na Olimpijske igre Rio 2016. Hrvatska će se u grupi A boriti s reprezentacijama Brazila, Kine i Mađarske. U grupi B, za prolaz dalje, bore se reprezentacije Australije, Italije, SAD-a i Srbije.

''Grupa je očekivana. Znali smo da ćemo dobiti jednu od dvije europske reprezentacije. Važno je osigurati dobar plasman u grupi, kako bismo dobili što bolju poziciju za ono što nas očekuje dalje!'', rekao je izbornik Hrvatske Ivica Tucak i dodao:

''Započeli smo uvodni dio priprema s igračima Mladosti, a ovaj tjedan nam se priključuje Antonio Petković koji dolazi iz Italije. Ostali igrači imaju klupske obaveze za Final 6 Eurolige. Okupljanje pune reprezentacije je 7. lipnja u Šibeniku. Imamo samo dva tjedna za pripreme i iskoristit ćemo ih za regeneraciju igrača, za taktičke zamisli koje trebamo dovesti do nivoa koji nam je potrebam na turniru u Bergamu.''

Termini utakmica Hrvatske u Grupi A:

23.6. u 18.40 sati Brazil – Hrvatska
24.6. u 17.20 sati Mađarska – Hrvatska
25.6. u 18.40 sati Kina - Hrvatska
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider