Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Omrčen najbolji

Hrvatski odbojkaši sjajno krenuli u kvalifikacije za Europsko prvenstvo!

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija priredila je iznenađenje na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo svladavši jaku reprezentaciju Nizozemske s rezultatom 3-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na turniru u Podgorici prvi protivnik Hrvatskoj bila je reprezentacija Nizozemske, prošlogodišnji sudionik elitne Svjetske lige odbojkaša. Iako su Nizozemci u susret ušli kao favoriti, Hrvatska je predvođena sjajnim Igorom Omrčenom upisala pobjedu 3-0!

U prva dva seta Hrvatska je dominirala od samog početka, imala je konstantno prednost i uzela ta dva razdoblja igre s 25-17 i 25-20. Tu su se Nizozemci trgnuli i zaigrali bolje te su do polovice trećeg seta bili u prednosti. Ipak, Hrvatska tu preuzima kontrolu i do kraja meča nije ispustila prednost na stranu protivnika. Uspjela je Nizozemska poravnati na 23-23, no vrlo brzo je uslijedio odgovor i Hrvatska slavi s 25-23.

Ovo je vrlo važna pobjeda za našu reprezentaciju u nimalo laganoj skupini u kojoj će kasnije igrati još Crna Gora i Rumunjska. U subotu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv domaćina Crne Gore, a susret započinje u 18 sati.

Protiv Nizozemaca najuspješniji bio je Igor Omrčen sa 18 upisanih bodova. (TS)

 

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, prvo kolo:

Hrvatska - Nizozemska 3-0 (25-17, 25-20, 25-23)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider