Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ulozi su ogromni

Hrvatske odbojkašice žele više: 'Ne mislimo ovdje stati!'

Hrvatske odbojkašice polako kroje najljepšu priču Svjetskog prvenstva. Velika pobjeda nad trećom reprezentacijom svijeta - Japanom, podigla je adrenalin sportskoj publici. Ženska odbojka diže se iz zaborava, a naše djevojke iz Trsta poručuju: 'Ne mislimo stati!'

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ulazak u drugi krug Svjetskog prvenstva bilo je ispunjenje ranije zadanog cilja. No, Maja Poljak, Mia Jerkov i društvo žele više. U srijedu je ova mlada reprezentacija ostvarila svoju najveću pobjedu.

"Ne znam uopće što da kažem...svaka čast ekipi, odigrale smo kao ekipa, nadigrale Japanke imale strpljenja, strpljenja i strpljenja", izjavila je Senna Ušić Jogunica.

"Znamo da smo kvaliteta sada, potvrdile smo to i idemo na Kinu", mišljenja je Mia Jerkov.

Kineskinje su peta reprezentacija svijeta i naše djevojke čeka još jedan težak zadatak.

"Jake su, dobra su ekipa, stigle su u Trst bez poraza. Ekipa su koja je relativno visoka i brzo igraju", rekla je Samanta Fabris.

U ovoj fazi natjecanja ulozi su ogromni jer samo tri reprezentacije, od osam, prolaze dalje. Japan, Italija, Kina i Dominikanska Republika pripadaju odbojkaškoj eliti. Hrvatska bi, osim Kine, trebala pobijediti i Azerbajdžan te Belgiju. Azerbajdžan je na rang ljestvici jedina reprezentacija lošije rangirana od Hrvatske – 37., Hrvatska - 23.

"Ne želim previše prognozirati, idemo utakmicu po utakmicu, dajemo sve od sebe i ako budemo igrali kako znamo možemo se nadati prolasku dalje", izjavila je Bernarda Brčić.

Izbornik Angelo Vercesi, već poznat po emotivnom proživljavanju svakog poena, zna što reći djevojkama prije utakmice s Kinom.

"Mi nemamo što izgubiti. Igrajte i uživajte u odbojci", rekao je hrvatski izbornik.

Još jedan važan faktor u Trstu su navijači. Sinoć su kockice ispunile tribine, ulaznice koštaju 70-tak kuna.

"Dođite ljudiu u Trstu smo, blizu smo, hvala svima koji su nas podržali, dođite u još većem broju, nećemo vas razočarati", rekla je Ušić Jogunica.

Večeras Kina, subota i nedjelja u 20 sati Azerbajdžan i Belgija. Zagreb - Trst, manje od tri sata vožnje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider