Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
presudila nam rahimova

Hrvatske odbojkašice poražene od Azerbajdžanki

U utakmici 3. kola skupine E na Svjetskom prventsvu odbojkašica Hrvatska je u Trstu doživjela poraz od Azerbajdžana sa 1-3 (25-23, 23-25, 13-25, 23-25).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to dvoboj ravnopravnih reprezentacija u kojem je presudila sjajna Polina Rahimova, 195 cm visoka korektorica i jedna od najboljih svjetskih napadačica, koja je odigrala ključnu ulogu u sva tri seta koja su otišla na stranu pobjedničke ekipe.

Hrvatske odbojkašice su u prvoj dionici održavale minimalno vodstvo od prvog tehničkog odmora do kraja seta. U ključnim trenucima izabranice Angela Vercesija znale su iskoristiti pogreške Azerbajdžanki na servisu, blok je bio pokretljiv, a Mia Jerkov pronalazila napadačka rješenja kojima je izluđivala suparničku obranu.

Scenarij drugog seta bio je identičan do vodstva Hrvatske 19-16. No, tada se u punom svjetlu ukazala Polina Rahimova čije razorne smečeve nijedna hrvatska odbojkašica nije uspjela zaustaviti ili ukrotiti, pa su Azerbajdžanke nanizale pet poena za vodstvo 21-19. As Bernarde Ćutuk za 23-23 vratio je nadu hrvatskoj reprezentaciji u osvajanje drugog seta, ali su sljedeća dva poena, a s njima i set, otišli na suparničku stranu.

Ono što je pokazala u završnici drugog seta, bio je tek nagovještaj napadačke dominacije 24-godišnje Poline Rahimove. Do utakmice s Hrvatskom bila je na prosjeku od gotovo 25 osvojenih poena po utakmici, a na kraju trećeg seta već ih je imala 28. Početnu prednost 12-4 Azerbajdžanke su bez ikakvih poteškoća zadržale te čak i povećale do kraja seta u kojem je malo što hrvatskim odbojkašicama polazilo za rukom.

U izjednačenom četvrtom setu hrvatske odbojkašice imale su priliku odvesti meč do petog seta. No, nekoliko neiskorištenih kontranapada u završnici seta, nekoliko pogrešaka na prijemu servisa i fenomenalna Rahimova koja je dvoboj završila sa 36 poena, prevagnuli su na stranu Azerbajdžanki. Najučinkovitije igračice Hrvatske bile su Samanta Fabris sa 15 i Senna Ušić Jogunica sa 14 poena.

Uoči posljednjeg kola Hrvatska i Azerbajdžan su izjednačeni sa pet bodova na petom i šestom mjestu u skupini. Hrvatska će u nedjelju, s početkom u 20 sati, protiv Belgije odigrati posljednju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider